Obec ponúka ďalšie možnosti na športovanie

Ihrisko s umelou trávou bude slúžiť malým i veľkým, v jeho blízkosti pribudlo aj volejbalové ihrisko.

Častkovce sa môžu pochváliť viacerými novinkami. V areáli futbalového štadióna vyrástol ďalší kútik na športovanie, ktorý bude slúžiť kolektívom všetkých vekových skupín, verejnosti, mládeži i športovcom. Ihrisko bolo vybudované vďaka viacerým zdrojom, či už Fondu na podporu športu alebo obecného rozpočtu. Na jeho vybudovanie prispeli aj sponzori prostredníctvom darov, realizovaná bola aj verejná dobrovoľná zbierka. „Pri každej mojej návšteve bolo v obci niečo nové vybudované. Som rád, že okrem infraštruktúry na bývanie, či sú to bytové alebo rodinné domy, sa myslí aj na podporu športu, konkrétne futbalu,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Trenčianska župa má podpísané memorandum o spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom, jeho cieľom je vďaka vytvorenej Regionálnej futbalovej akadémii podpora futbalových rozvojových programov v jednotlivých regiónoch a poskytnutie vzdelania futbalovým talentom.

Otvorenie ihriska bolo späté aj s uvedením Encyklopédie oblastného futbalového zväzu Trenčín do života, na svoje si prišli aj fanúšikovia futbalu. Miestny futbalový klub si zmerali sily s AS Trenčín.

autor: bj