Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pozor, krajom prechádza 4. a 5. etapa pretekov Okolo Slovenska

Tváre špičkovej svetovej cyklistiky sa objavia v sobotu v rámci 4. etapy na štarte v meste Prievidza. V nedeľu ich čaká prejazd krajom a cieľ 5. etapy v meste Púchov. Partnerom pretekov je aj Trenčianska župa.

Peletón vo veľkosti približne stodvadsiatich cyklistov tvoria cyklisti z hviezdnych tímov Soudal Quick Step,  Astana-Qazachstan, Jumbo Visma a Groupama FDJ, doplnené o šesticu profesionálnych kontinentálnych tímov a desiatku kontinentálnych celkov, vrátane dvoch slovenských. Cez Trenčiansku župu povedie 4. a 5. etapa. Štvrtá etapa štartuje v sobotu v Prievidzi pred Hotelom Magura. Pôjde o náročných 149 km, cyklisti prejdú z Prievidze a cez Bojnice smerom na Šútovce, Jankov Vŕšok, Bánovce nad Bebravou, Bošany, Skýcov, Topoľčianky, Jelenec. Etapa vyvrcholí v Nitre, sú tu 3 rýchlostné prémie: Bánovce nad Bebravou, Topoľčianky, Nitra a 3 horské prémie: Bojnický kopec, Jankov vŕšok, Skýcov.

Záverečná 5. etapa štartuje pri zámku v Hlohovci a po 183,5 kilometroch vyvrcholí v Púchove. Cyklisti sa prevezú cez Čachtice, Hornú Súču a sedlo Dúbrava, Skalku nad Váhom, Dubnicu, Ilavu, Košecké Podhradie, Belušu, Púchov, Lednické Rovne, Lednicu a naspäť do Púchova, kde sa rozdajú celkové výsledky a dresy jednotlivých súťaží. Na trase sú 2 rýchlostné prémie: Dubnica nad Váhom, Lednické Rovne a 3 horské prémie: Dúbrava, Košecké Podhradie, Lednica.

Finančným partnerom pretekov je aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región a Trenčianska župa. Podujatie je možné sledovať online na YouTube kanáli Okolo Slovenska. S pretekmi sú spojené aj obmedzenia dopravy, buďte, prosím, na cestách opatrní, trpezliví a rešpektujte pokyny organizátorov.

autor: sg

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK