Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Slávnostne sa rozlúčili s uhoľnou dámou

Vo štvrtok 12. októbra sa v Prievidzi uskutočnilo 70. výročie Elektrárne Nováky (ENO), ktoré bolo zároveň i rozlúčkou s ENO, ktorá do konca tohto kalendárneho roka ukončí svoju prevádzku tak, ako ju doteraz poznáme. Elektráreň Nováky odíde do dôchodku symbolicky, no naďalej bude pokračovať v podobe Hnedého priemyselného parku a fotovoltickej elektrárne.

Na oslave okrúhleho výročia nechýbali spevácke vystúpenia regionálnych umelcov Ivany Regešovej a tenoristu Miroslava Dvorského, no i vystúpenie detského speváckeho zboru ZUŠ Stančeka v Prievidzi. Súčasným i bývalým zamestnancom sa prihovoril riaditeľ elektrárne Miroslav Piaček spolu s generálnym riaditeľom Slovenských elektrární Branislavom Strýčkom, ktorí všetkým poďakovali za prácu, počas prevádzky elektrární. Pri tejto jedinečnej príležitosti bol odvysielaný i dokument, ktorý približuje vývoj elektrárne naprieč celou jej históriou.

Trenčiansky samosprávny kraj v tomto kontexte pokračuje s projektom rekvalifikácií na zlepšenie zamestnanosti na hornej Nitre, ktorý nesie názov „Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra II“, v rámci neho sa môžu do rekvalifikačných kurzov zapojiť okrem zamestnancov baní aj zamestnanci elektrárne.

autor: nm
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK