Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

SOŠ v Trenčíne s novým ihriskom aj dielenským vybavením

Posledné mesiace boli pre Strednú odbornú školu v Trenčíne plné veľkých zmien. Do užívania bolo škole odovzdané nové multifunkčné ihrisko a v dielňach sa zas potešili novému prístrojovému vybaveniu. Škola s pevne zakorenenou tradíciou tak napreduje aj naďalej míľovými krokmi.

Dielenské vybavenie, ktoré zahŕňa okrem CNC sústruhu napríklad aj 3D skener, rezací CO2 laser a mnoho ďalších prístrojov potrebných pre praktické vyučovanie, je súčasťou projektu modernizácie dielní. Župa do neho za pomoci eurofondov investovala takmer 300 tis. eur. „Som rád, že žiaci školy majú možnosť pracovať na nových, moderných strojoch. Takýmto spôsobom sa Trenčianska župa snaží prispievať k tomu, aby sa skvalitňoval vyučovací proces v tejto významnej škole,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

V areáli SOŠ Trenčín vyrástlo aj úplne nové multifunkčné ihrisko s EPDM povrchom, ktoré uviedli do života zamestnanci župy a žiaci školy priateľským futbalovým zápasom. Okrem futbalu je vhodné aj na iné športy, ako je basketbal, volejbal či tenis. Disponuje rozmermi 33x18 metrov aj bezbariérovým prístupom. Jeho vybudovanie stálo župnú kasu takmer 200 tis. eur.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK