Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Štatistiky nepustia, leto v kraji bolo úspešné

Leto bolo v Trenčianskom kraji naozaj úspešné, svedčia o tom štatistiky návštevnosti ubytovacích zariadení. Nárast a rekordnú návštevnosť hlásia aj niektoré pamiatky a kultúrne zariadenia.

Návštevnosť kraja vzrástla počas troch letných mesiacov o 7,5% oproti letu 2022, dominantnými sú najmä domáci návštevníci. Celkovo bolo dovolenkárov v kraji takmer 120 tisíc, zvýšil sa aj počet prenocovaní o viac ako 25 tisíc oproti minulému roku. Ubytovacie zariadenia v regióne zaevidovali viac ako 445 tisíc prenocovaní, dominantným bol opäť august. „Hlavným cieľom krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región je prezentovať kraj ako destináciu ideálnu na dovolenku či výlety. Preto nás stúpajúca návštevnosť regiónu veľmi teší a motivuje v našej práci. Naďalej sa budeme snažiť vyvíjať aktivity na podporu domáceho turizmu, jednou takou bol aj nedávno ukončený letný projekt s názvom Po stopách škriatka Trenčanka, ktorý inšpiroval rodiny s deťmi k spoznávaniu Trenčianskeho kraja a vyslúžil si veľmi pozitívne reakcie,“ zhrnul úspešné štatistiky Pavol Štefčík, zastupujúci výkonný riaditeľ KOCR Trenčín región.  

Vyššie čísla návštevnosti zaznamenal počas leta Trenčiansky hrad, okrem neho sa pozitívnymi štatistikami môže pochváliť aj Bojnický zámok. Nárast v návštevnosti bol na hrade Beckov, kroky návštevníkov smerovali aj na Čachtický hrad. Fenoménom v kraji je v lete cyklistika, najobľúbenejším zo župných cyklotrás je opäť úsek vedúci popod Skalku. Počas letných mesiacov na ňom sčítače zaznamenali 114 208 cyklistov. Najviac, až 43 420 cyklistov či korčuliarov, sa previezlo či prešlo po úseku počas augusta. Ako úspešnú hodnotí sezónu aj trojica kúpeľov v kraji – Trenčianske Teplice, Nimnica a Bojnice.

autor: bj

Fotogaléria

zdroj foto: www.trencinregion.sk
zdroj foto: www.trencinregion.sk
zdroj foto: www.trencinregion.sk
zdroj foto: www.trencinregion.sk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK