Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vidíme sa na župe už v pondelok

Aj tento rok Trenčianska župa na jeden deň umožní verejnosti nahliadnuť nielen do svojich priestorov, ale predstaví aj svoje kompetencie, a to atraktívnou a zaujímavou formou. V tento deň nájdete pod jednou strechou prezentáciu činnosti škôl, zariadení sociálnych služieb, nemocníc či kultúrnych inštitúcií, ktoré župa zriaďuje.

V pondelok 9. októbra 2023 je pre návštevníkov v poradí 8. Dňa otvorených dverí TSK pripravený bohatý program, ktorý o 8.00 h otvorí Folklórny súbor Úsmev z Trenčína. Po ňom sa návštevníkom prihovorí hostiteľ dňa – predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Hneď v úvode vyhlásime súťaž o štýlový fotoaparát Instax mini, preto s nami neváhajte zostať až do konca.

V kongresovej sále župného úradu bude od 10.00 h prednáškový blok, ktorý sme nazvali „Škola, ktorá ide príkladom“, bude venovaný environmentálnym aktivitám a projektom púchovského gymnázia. V druhom bloku, ktorý začne o 11.15 h, sa budeme venovať revitalizácii Draškovičovho kaštieľa v Čachticiach a jeho budúcemu využitiu. O novej sociálnej službe Trenčianskeho samosprávneho kraja, Inteligentnej domácej asistentke, sa dozviete viac v treťom bloku, ktorý začne o 12.30 h.

O tom, že „ideme s módou“ vás presvedčí módna prehliadka spoločenských a vychádzkových odevov z dielne Školy umeleckého priemyslu Trenčín, so začiatkom o 12.00 h vo vestibule úradu. Výhercu súťaže o foťák vyžrebujeme približne o 13.00 h, kedy začne malá „narodeninová oslava“ jubilujúcich župných zariadení, tých je až 7. Ako na každej dobrej oslave, nebude chýbať originálna a chutná narodeninová torta, o ktorú sa postarala naša najznámejšia cukrárka Jožka Zaukolcová. Ani tentokrát nám nedala košom a osobne zavíta medzi nás. Spoločne strávený deň zakončíme hudobným vystúpením, teší sa na vás umelec Chris Ellys. Navyše, po prvýkrát sa spoločne v jednom priestore predstavia všetky 4 župné osvetové strediská Hvezdáreň Partizánske nám hviezdy prinesie do Trenčína vďaka prenosnému planetáriu. Určite sa máte na čo tešiť, vidíme sa v pondelok na župe.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK