Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne otvorili zrekonštruované OAIM

Nové, moderné priestory Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) a Angiografického pracoviska slávnostne otvorili po 8 mesiacoch rekonštrukčných prác. Celé oddelenie je tvorené izolačnými boxami, pričom sa tu nachádza 9 lôžok.

Zriaďovateľom Fakultnej nemocnice v Trenčíne je Ministerstvo zdravotníctva SR, ktoré celú rekonštrukciu aj financovalo. „Som veľmi rád, že po dobe covidu sa nám podarilo zrekonštruovať prvú časť nemocnice tak, aby spĺňala kvalitatívne nároky 21. storočia. Rekonštrukčné práce začali v júni minulého roka, rozdelené boli do 3 etáp a preinvestovalo sa tu približne 2,4 mil. eur,“ priblížil riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trenčíne Tomáš Janík.

„Vítame akúkoľvek investíciu do zdravotníctva v Trenčianskom kraji, najmä ak ide o jedinú nemocnicu v kraji, ktorá je zaradená do III. úrovne v rámci kategorizácie nemocníc pripravenej Ministerstvom zdravotníctva SR,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Vďaka zmodernizovanému OAIM sa zlepšili nielen podmienky pre zamestnancov nemocnice, ale zvýši sa aj kvalita poskytovanej starostlivosti pacientom.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK