Zorganizovali prvý ročník novej umelecko-tvorivej súťaže

Pod jeho organizáciu sa podpísalo Krajské centrum voľného času Trenčín v spolupráci so Strednou odbornou školou J. A. Baťu v Partizánskom. Súťaž sa niesla v duchu výnimočnej doby gotiky, inšpiráciou bol príbeh Quasimoda a krásnej Esmeraldy.

Prvý ročník umelecko-tvorivej súťaže „Tvorím, tvoríš, tvoríme“ bol zameraný na podporu kreativity, fantáziu, rozvíjanie zručností, ale aj na vzájomné porovnávanie si svojich schopností formou súťaženia v konkurenčnom prostredí. „Žiaci 8. – 9. ročníka z desiatich základných škôl súťažili v trojčlenných družstvách. Úlohou súťažiacich bolo vytvoriť ružicový výrobok z farebnej kože a aplikovať ho do gotického okna,“ prezradila Miriam Olešáková, riaditeľka Krajského centra voľného času Trenčín. Všetky diela boli jedinečné, a preto mala porota naozaj ťažkú úlohu. Prvé miesto putovalo do Skačian, a to žiakom základnej školy. Druhé miesto obsadila Súkromná základná škola v Novej Dubnici a na treťom mieste skončilo družstvo Základnej školy Oslany.

Organizátorom ďakujeme za spustenie novej súťaže a víťazom srdečne gratulujeme.

autor: bj

zdroj foto: KCVČ Trenčín