Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župan prijal dobrovoľných hasičov, spolu otvorili kanceláriu na župe

Kancelária Krajskej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Trenčín má po novom sídlo na župnom úrade, trenčiansky župan s delegáciou dobrovoľných hasičov vyhodnotil tiež spoluprácu za uplynulý rok.

Pásku na kancelárii prestrihol predseda TSK spoločne s poslankyňou NR SR a Zastupiteľstva TSK Petrou Hajšelovou, rektorom Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne Jozefom Habánikom, prezidentom DPO SR Jozefom Smolinským a krajským predsedom Jánom Sivákom. „Som rád, že sme mohli slávnostne otvoriť kanceláriu Krajskej organizácie DPO SR Trenčín na župnom úrade. Teší ma, že s dobrovoľnými hasičmi spolupracujeme, veľakrát som ich navštívil či videl zasahovať v reálnych akciách. Sú to ľudia na tom správnom mieste a treba si ich vážiť," povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Veľmi vítame tento ústretový krok zo strany župy a môže to byť príklad pre ostatné kraje na Slovensku. Považujem to za pilotný projekt, keď župný úrad môže byť nápomocný dobrovoľným hasičom a svoje priestory prenajať v prospech organizácie, ktorá nezištne vykonáva pomocné služby našim spoluobčanom," zhodnotil krajský predseda Ján Sivák.

Stretnutie s hasičmi sa konalo na základe podpísaného memoranda o spolupráci, jeho súčasťou bolo aj oceňovanie. Za záchranu života dostali medailu 4 členovia hasičskej rodiny, krajský predseda Ján Sivák si prevzal medailu prezidenta DPO SR. Delegáciu dopĺňal aj plk. Miloslav Tužinský, poverený riaditeľ HaZZ SR Trenčín. Na stretnutí diskutovali hasiči so županom o novele zákona o DPO a zákona o ochrane pred požiarmi, s ktorej znením nesúhlasí ani TSK. Prebraná bola aj ďalšia pomoc župy v podobe odovzdávania život zachraňujúcich prístrojov zborom na území kraja. 

Kancelária Krajskej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR sa nachádza na 6. poschodí Úradu TSK. 

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK