Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Cyklistický úspech aj za našimi hranicami

Neďaleko slovenských hraníc sa v piatok úspešne otvorila v poradí II. etapa cyklostezky Bevlava, ktorá prepája tri rieky – Bečva, Vlára a Váh. Slávnostného otvorenia sa zúčastnili mnohí predstavitelia Hornolidečska, starostovia miest a obcí, predseda Zlínskeho kraja, ale aj trenčiansky župan.

Česká cyklotrasa sa vinie podhorím Javorníkov, Beskýd a Bielych Karpát, krásnou krajinou moravsko – slovenského pohraničia. V poradí II. etapa má takmer 11 kilometrov a začína v obci Lužná, pokračuje obcou Poteč cez Valašské Klobouky a Brumov – Bylnice smeruje až k slovenským hraniciam.

Na prestrihnutie pásky sa prišlo pozrieť množstvo cyklistických nadšencov. Samotnej jazdy sa zúčastnil aj trenčiansky župan. „Teší ma, že som mohol prijať pozvanie na otvorenie ďalšieho úseku veľkého projektu Bevlava. Projekt je prepojený aj s Vážskou cyklomagistrálou. Tento skoro 11 kilometrový úsek je kľukatý, má rôzny terén, dokonca sú tam nejaké stúpania, ale o to lepšie, pretože to robí jazdu zaujímavejšou,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška a dodal, že už sa nevie dočkať, kedy sa cyklotrasy na českej a slovenskej strane prepoja, aby si ľudia mohli čím skôr celý okruh prejsť.

Nadšencom sa prihovoril aj predseda Zlínskeho kraja Radim Holiš. „Podarilo sa nám investovať do tejto cyklotrasy viac ako 50 miliónov českých korún. My sa všetci tešíme tomu, že projekt Bevlava pokračuje a verím, že bude pokračovať aj na Slovensko tak, aby sme mohli hocikedy sadnúť na bicykel a prejsť toto krásne údolie.“

autor: ek
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK