Do súťaže k 80. výročiu SNP sa zapojilo viac ako 200 detí

Súčasťou odborného seminára pri príležitosti 80. výročia SNP bolo aj vyhodnotenie výtvarnej a literárnej súťaže, ktorá bola začiatkom roka vyhlásená obcou Uhrovec, Trenčianskym samosprávnym krajom, Neziskovou organizáciou Ľ. Štúra a Oblastným výborom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trenčín.

Súťaž k téme 80. výročia SNP, obdobia 2. svetovej vojny, historického významu týchto dvoch významných dejinných míľnikov a pamätníkov bola určená pre žiakov základných a stredných škôl Trenčianskeho kraja, ktorá prebiehala od februára do konca apríla 2024. Jej hlavným cieľom bolo prehĺbiť pozitívny vzťah mladej generácie k národným dejinám. Súťaž mladú generáciu zaujala, zapojilo sa do nej celkom 228 detí. Na seminári v kultúrnom stredisku bola výtvarná i literárna časť súťaže vyhodnotená a víťazi boli ocenení. Nechýbalo premietnutie filmového dokumentu z obdobia SNP, po ktorom si účastníci mohli vypočuť príspevky na tému povstania i druhej svetovej vojny. Záver podujatia bol ukončený položením venca k Pomníku SNP na Jankovom vŕšku, prehliadkou mauzólea a partizánskych bunkrov.

Zapojeným účastníkom ďakujeme za zaslané príspevky a víťazom srdečne gratulujeme.

autor: bj

zdroj foto: obec Uhrovec