Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ilavským okresom sa cez víkend preženie vyše 120 cyklistov

V sobotu si pretekári zmerajú sily v Majstrovstvách Slovenska do vrchu výšľapom do Vršatského Podhradia. Dejiskom nedeľného finále Slovenského pohára v cestnej cyklistike sa stane Dubnica nad Váhom.

Na Majstrovstvá Slovenska do vrchu sa tento rok prihlásilo viac ako 120 pretekárov. Štartovať budú o 13.00 h z areálu Agrofarmy Červený Kameň v minútových intervaloch, ich cieľom je priesmyk nad Vršatským Podhradím. Organizátori upozorňujú cestujúcu verejnosť, že v čase konania pretekov bude cesta v danom úseku úplne uzatvorená, premávku budú riadiť policajti, hasiči aj usporiadatelia, na trase je zakázané parkovať vozidlá.

V poradí 61. ročník Medzinárodných dní cyklistiky, ktorých história siaha až do zlatej éry dubnickej cyklistiky, budú prebiehať v nedeľu, v okruhu okolo DuTaF Centra v Dubnici nad Váhom. Ide zároveň aj o finále Slovenského pohára v cestnej cyklistike. Ako prví štartujú o 9.30 h pretekári, ktorí nie sú registrovaní v Slovenskom zväze cyklistiky (SZC), o 9.45 h štartujú registrovaní cyklisti a cyklistky. Trať má dĺžku 1,1 km, cyklisti musia zdolať v závislosti od kategórie 2 až 24 okruhov. Ukončenie pretekov je predpokladané medzi 12.00 – 13.00 h. Organizátori opäť upozorňujú, že do priestoru štartu môžu vstupovať len pretekári. Ich sprievod sa môže pohybovať len pred štartovou páskou, za zábranami, alebo za posledným pretekárom na štarte.

Oba preteky sú realizované s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja. Cestujúci a návštevníci, v záujme bezpečnosti vás aj pretekajúcich cyklistov vás prosíme o plné rešpektovanie pokynov organizátorov. Ďakujeme.

autor: sg

Fotogaléria

Zdroj: fanpage ŠKC Dubnica
Zdroj: fanpage ŠKC Dubnica
Zdroj: fanpage ŠKC Dubnica
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK