Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na konferencii odzneli praktické skúsenosti z fungovania regionálnej samosprávy

Ponton v Bratislave po roku opäť hostil konferenciu z dielne združenia Samosprávne kraje Slovenska SK8, tentokrát pod názvom Z Európy do regiónov – ako sa priblížiť k moderným európskym regiónom.

Nechýbali prezentačné stánky samosprávnych krajov, ktoré hosťom počas celého dňa približovali jednotlivé župy. Konferencia bola zložená z piatich panelov, v každej z nich odzneli informácie priamo z regiónov k aktuálnym témam. Prebraná bola dôležitosť Európskej únie pre rozvoj regiónov, potenciál cestovného ruchu v krajoch, ale aj stredoškolské vzdelávanie pre základný pilier spoločnosti. V ňom bol jedným z panelistov podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jozef Trstenský, ktorý podčiarkol význam duálneho vzdelávania pre potreby trhu práce. Trenčianska župa je dlhodobým lídrom tohto systému. Panely konferencie samosprávnych krajov boli venované aj dosahom výsledkov eurovolieb na slovenské regióny či výzvam a novým trendom v sociálnych službách

Združenie SK8 chcelo zložením programu konferencie poukázať aj na prepojenie EÚ a regiónov na Slovensku, ktoré sa za 20 rokov členstva SR v Európskej únii aj vďaka eurofondom zmenili na nepoznanie.    

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK