Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Najlepšia investícia je do vzdelania

Zaznelo na Trenčianskej univerzite Alexandra Dubčeka v Trenčíne, kde začiatkom týždňa slávnostne zahájili akademický rok 2024/2025. Toto podujatie sa nieslo v duchu pokračujúcej modernizácie vzdelávacej a výskumnej infraštruktúry univerzity.

Univerzita zažíva v tomto roku významný nárast záujmu o štúdium a to až o 17 %. Počet prihlášok zo zahraničia presiahol 460, do prvých ročníkov bolo prijatých viac ako 900 študentov v dennej a externej forme štúdia. Celkovo sa na Trenčianskej univerzite bude tento rok vzdelávať viac ako 2 200 študentov, z toho 175 študentov zo zahraničia. Podľa rebríčka atraktivity absolventov vysokých škôl sa Trenčianska univerzita umiestnila na 6. mieste spomedzi 15 univerzít s najžiadanejšími absolventmi na pracovnom trhu. „Táto univerzita je malá počtom študentov, ale výsledkami, ktoré dosahuje konkuruje aj oveľa väčším univerzitám,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Chcem poďakovať pánovi rektorovi, že táto univerzita už roky vzdeláva študentov v odboroch, ktoré sú potrebné na trhu práce a pripravuje vzdelaných ľudí,“ dodal.

Univerzita A. Dubčeka v Trenčíne neustále pracuje na svojom rozvoji a modernizácii. „Vždy na začiatku akademického roka sa snažíme pre študentov vytvoriť čo najkvalitnejšie prostredie pre výchovno - vzdelávací proces, aby sa cítili čo najlepšie,“ povedal rektor univerzity Jozef Habánik. Počas letných mesiacov prebehli viaceré rekonštrukcie – od kompletnej modernizácie najvyťaženejšej auly, cez úpravu vestibulu Fakulty zdravotníctva až po renováciu telocvične a učební Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov. Fakulta špeciálnej techniky rozšírila svoje parkovacie zóny s podporou elektromobility. „Nové technológie a vybavenie má zefektívniť štúdium a prácu, zároveň sme sa snažili vytvoriť prostredie, ktoré podporuje kreatívne myslenie,“ dodal rektor. Univerzita sa zároveň pripravuje na vybudovanie nového internátu a knižnice. Projekt, na ktorom sa pracuje od roku 2021, má plánovanú kapacitu 130 lôžok a univerzitný campus tak dostane novú modernú tvár.

autor: ld
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK