Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Najťažší pretek na Považí oslavuje desiate narodeniny

Silu aj vytrvalosť športovcov preverí aj tento rok Champion Race, ktorý podporuje aj Trenčianska župa. Organizátori pretekov s charitatívnym podtónom pripravili ako darček pre účastníkov o 10 prekážok viac na oboch súťažných trasách.

Trasu „cukrík“ aj „rotvajler“ vystavali organizátori na lúkach a v lesoch Trenčianskej Závady už po siedmy rok, tentoraz však s narodeninovým prekvapením. „Jubilejný ročník sme sa rozhodli spríjemniť súťažiacim prekážkami navyše. Na cukríkovi je tento rok pripravených 40+ prekážok, na rotvajlerovi 50+. Každý rok nás baví robiť vždy lepšiu a lepšiu trať,“ hovorí hlavný organizátor Oliver Vavro. Pri prípravách dráhy v malebnom prostredí často pomáhajú nadšencom z Champion Clubu miestni. Prírodné prekážky kombinujú s umelo vytvorenými, no tak, aby na ceste neboli žiadne skryté nepríjemnosti.  „Denne nám pomáha 30-40 ľudí, väčšinou mládež do 20 rokov. Preteky tak majú nielen benefičnú a športovú úroveň, ale aj komunitnú, tvoria sa tu priateľstvá, prenášajú sa zručnosti z generácie na generáciu, z detí vyrastajú dospeláci, ktorí dokážu perfektne pripraviť trať, “ dodáva Vavro. V predvečer štartu si trať spolu s organizátormi prešiel aj tím zložený zo zamestnancov TSK a ich priateľov.

Na najťažší pretek na Považí sa doteraz stihlo zaregistrovať vyše 350 súťažiacich, snom organizátorov je dosiahnuť v budúcnosti 500-vku. Financie získané z aktuálneho ročníka budú prerozdeľovať pre rodiny s ťažko chorými deťmi, časť poputuje aj do vykradnutej školy či pre kolegu zotavujúceho sa po ťažkej nehode.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK