Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Najväčšia cyklistická súťaž na Slovensku spoznala víťaza 3.etapy

V poradí 68. ročník pretekov Okolo Slovenska finišoval svoju 3.etapu v Dubnici nad Váhom. Na cieľovú rovinku prišlo mnoho nadšencov, ktorí svojim povzbudzovaním spoločne privítali víťaza tejto etapy. Podujatie sa konalo s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V Piešťanoch štartovala tretia etapa cyklistických pretekov, ktorá prilákala pozornosť miestnych fanúšikov i účastníkov z celého sveta. Výnimočným hosťom bol generálny manažér Soudalu - Quick-Step, Patrick Lefevere. Trasa etapy viedla cyklistov z Piešťan do Dubnice nad Váhom, s celkovou dĺžkou 161 km, zahŕňajúca tri horské a dve rýchlostné prémie. Cyklisti čelili krátkym stúpaniam Bielych Karpát a napätie vrcholilo v záverečnom špurte. „Teší ma, že aj tento rok prechádzajú Trenčianskym krajom najväčšie cyklistické preteky na Slovensku. Trenčianska župa je veľkým sponzorom tohto podujatia a podporuje ich. Som rád, že mnohé mestá v kraji sú etapovými mestami,“ povedal poslanec Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja Milan Panáček.

Tohtoročných pretekov sa zúčastnilo až 145 jazdcov z 24 krajín. Na začiatku sa vytvoril únik, v ktorom figurovali aj slovenskí pretekári. Dominik Dunár z Dukly Banská Bystrica, Martin Jurík z Adrie Mobil a ďalší sa dostali do čela pretekov, no ich náskok nebol veľký. Napriek tomu všetci podali skvelé výkony a Jurík si dokonca vybojoval rýchlostnú prémiu. „Už sme sa prehupli cez polovicu tohto ročníka pretekov. Diváci dnes zažili víťazstvo dvojnásobného majstra sveta a tá atmosféra je taká, ako keď Peter Sagan vyhrával tu na Slovensku pred 3 rokmi. Taká hviezda keď sem príde a zvíťazí, čo viac si môže divák priať, takže spokojnosť je veľká,“ povedal prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara.

Záver etapy v Dubnici nad Váhom bol dramatický, s technicky náročnými pasážami, v ktorých exceloval Julian Alaphilippe z tímu Soudalu - Quick-Step a vybojoval si víťazstvo. To si poistil už druhýkrát na slovenskej pôde a posunul sa na druhé miesto v celkovom poradí. V poradí 4.etapa, ktorá je druhou na pôde Trenčianskeho kraja, začína v Partizánskom 29. júna. Vedenie v pretekoch stále drží víťaz druhej etapy Anders Foldager, no jeho náskok pred Alaphilippom sa zužuje.

autor: ek
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK