Nové dielne Spojenej školy v Púchove sú ďalším dôvodom na úsmev

Na púchovskej župnej strednej škole, ktorá vznikla postupným spájaním štyroch odborných škôl, otvorili vďaka financiám z Integrovaného regionálneho operačného programu počas uplynulého školského roka prístavbu s modernými odbornými učebňami. Svoje vedomosti si tu v praxi budú overovať najmä gumári, elektrotechnici a strojári.

Študenti Spojenej školy v Púchove v minulosti dochádzali na prax do partnerských spoločností, postupom času však v školskom areáli vznikli dielne pre strojárov aj sklárov. Novú prístavbu s odbornými dielňami a zázemím, postavenú z  slávnostne otvorili koncom uplynulého školského roka. „Vzniklo tu nové zázemie pre praktické predmety, dielne zamerané na gumársky priemysel a plastikárstvo. Ďalšie učebne boli vybavené modernými technológiami, pre elektrotechnikov vzniklo pracovisko s tromi novými robotmi, IT učebňa s dvadsiatimi modernými počítačmi a strojárska dielňa bola doplnená drobným náradím. Celý projekt stál viac ako 1,75 milióna eur a pevne verím, že bude súčasťou veľkého projektu EDUTECH, na ktorom župa pracuje spolu s Fakultou priemyselných technológií v Púchove a dôležitými zamestnávateľmi regiónu,“ povedal župan Jaroslav Baška.

Pri projektovaní prístavby nových školských dielní sa myslelo aj na osoby so zníženou schopnosťou pohybu, pri hlavnom vstupe je k dispozícii bezbariérová rampa, vynovené boli existujúce sociálne zariadenia a pribudlo aj jedno bezbariérové. Existujúci svah pri dielňach nechala župa za takmer 150-tisíc eur z vlastného rozpočtu odvodniť a zastabilizovať. „Dielne sú postavené pre potreby celej školy aj priemyslu v regióne. V rámci vzdelávania sa snažíme budovať dobré vzťahy a nové priestory sú naším ďalším dôvodom na úsmev,“ dodala riaditeľka Spojenej školy v Púchove Lenka Jancíková.

autor: sg