Ocenenie Flores Musarum si prevzali osobnosti, ktoré obohacujú kultúru nášho kraja

Každoročné podujatie Flores Musarum sa tento rok uskutočnilo v reprezentatívnych priestoroch zrekonštruovaného Gastrocentra v Trenčíne, kde boli ocenení jednotlivci a kolektívy za ich výnimočný prínos pre kultúrny život Trenčianskeho kraja. Atmosféru večera obohatilo vystúpenie koncertných umelcov Marty Turčanovej, Zuzany Budinskej a Martina Budinského.

O samotnú organizáciu sa postarali kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja – Trenčianske osvetové stredisko, Trenčianske múzeum, Verejná knižnica Michala Rešetku a Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne. Slávnostný večer bol venovaný tým, ktorí svojím talentom a nadšením prispievajú k rozvoju kultúry v kraji. „Ja si naozaj vážim všetkých, ktorí sa starajú o zachovanie kultúry a tradícií a vnášajú tam aj svoj podpis,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Tento rok si ocenenie Flores Musarum prevzalo 17 laureátov z rôznych oblastí kultúrneho života. Pre inštitúcie, ktoré organizujú toto podujatie a aj pre Trenčiansky kraj bude rok 2026 veľmi dôležitým. Trenčín bude Európske hlavné mesto kultúry a máme pred sebou naozaj zaujímavé projekty. Ja verím, že aj ľudia, ktorí sú prítomní na tomto slávnostnom večeri prispejú do tej kytice nápadov a podujatí, ktoré budú sprevádzať Európske hlavné mesto kultúry, dodal.

Podujatie Flores Musarum opäť dokázalo, že Trenčiansky kraj je kolískou talentov a ľudí, ktorí sa zasadzujú o zachovanie kultúrnych hodnôt. Svojou prácou obohacujú našu spoločnosť a vytvárajú mosty medzi minulosťou a budúcnosťou.

autor: ld