Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ocenenie Flores Musarum si prevzali osobnosti, ktoré obohacujú kultúru nášho kraja

Každoročné podujatie Flores Musarum sa tento rok uskutočnilo v reprezentatívnych priestoroch zrekonštruovaného Gastrocentra v Trenčíne, kde boli ocenení jednotlivci a kolektívy za ich výnimočný prínos pre kultúrny život Trenčianskeho kraja. Atmosféru večera obohatilo vystúpenie koncertných umelcov Marty Turčanovej, Zuzany Budinskej a Martina Budinského.

O samotnú organizáciu sa postarali kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja – Trenčianske osvetové stredisko, Trenčianske múzeum, Verejná knižnica Michala Rešetku a Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne. Slávnostný večer bol venovaný tým, ktorí svojím talentom a nadšením prispievajú k rozvoju kultúry v kraji. „Ja si naozaj vážim všetkých, ktorí sa starajú o zachovanie kultúry a tradícií a vnášajú tam aj svoj podpis,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Tento rok si ocenenie Flores Musarum prevzalo 17 laureátov z rôznych oblastí kultúrneho života. Pre inštitúcie, ktoré organizujú toto podujatie a aj pre Trenčiansky kraj bude rok 2026 veľmi dôležitým. Trenčín bude Európske hlavné mesto kultúry a máme pred sebou naozaj zaujímavé projekty. Ja verím, že aj ľudia, ktorí sú prítomní na tomto slávnostnom večeri prispejú do tej kytice nápadov a podujatí, ktoré budú sprevádzať Európske hlavné mesto kultúry, dodal.

Podujatie Flores Musarum opäť dokázalo, že Trenčiansky kraj je kolískou talentov a ľudí, ktorí sa zasadzujú o zachovanie kultúrnych hodnôt. Svojou prácou obohacujú našu spoločnosť a vytvárajú mosty medzi minulosťou a budúcnosťou.

autor: ld
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK