Otvorte s nami ďalších 10 km Vážskej cyklomagistrály!

V stredu 5. júna o 10.00 h sa stretneme na hranici Trenčianskeho a Žilinského kraja, aby sme spoločne otvorili 4. zrealizovaný úsek Vážskej cyklomagistrály. Ten sa vinie od hranice Trenčianskeho kraja so Žilinským krajom až po Považskú Bystricu.

Cyklotrasu odovzdáme do užívania verejnosti spoločným cyklovýjazdom, ktorý začne o 10.00 h na hranici dvoch krajov, pri odpočívadle v katastrálnom území Plevníka-Drienového (presné súradnice: 49.181440, 18.485822). Následne sa prevezieme po cyklotrase až do Považskej Bystrice, pred Strednú odbornú školu strojnícku. Tu bude pripravené malé občerstvenie spolu s programom pre deti aj dospelých. Tešiť sa môžete na stánok krajskej organizácie Trenčín región a pripravené sú aj aktivity tímu Zelenej župy. Viac ako 10 km dlhý úsek, ktorý spoločne otvoríme, je už štvrtým úsekom, ktorý Trenčianska župa realizovala v rámci výstavby Vážskej cyklomagistrály. Po výstavbe jednotlivých úsekov bude táto cyklomagistrála dlhá viac ako 100 km. Cyklisti sa ňou budú môcť previezť naprieč Považím, od spodnej hranice nášho kraja s Trnavským krajom až po hornú hranicu so Žilinským krajom.

Srdečne pozývame!

autor: sg