Pomôžme pacientom so sklerózou multiplex prezvoniť Slovensko

Desiaty ročník cyklistického podujatia Od Tatier k Dunaju, ktorý potrvá od 30. mája do 3. júna 2024, má opäť upozorniť na význam včasnej liečby ochorenia sklerózy multiplex. V rámci tohtoročnej kampane Prezvoňme Slovensko môžete pacientom s týmto ochorením vyjadriť podporu nielen svojou osobnou účasťou na podujatí, ale aj kúpou špeciálneho zvončeka na bicykel.

"Témou Svetového dňa sklerózy multiplex, ktorý bude 30. mája, je včasná a skorá liečba. A my prezváňame Slovensko, aby sme upozornili, že chceme včasnú a skorú liečbu. Zobuďme sa a poďme sa dostať do štádia, kedy nám ešte liečba môže pomôcť," povedala predsedníčka združenia Sclerosis multiplex Nádej Jaroslava Valčeková a zdôraznila, že čím skôr sa pacient začne liečiť, tým kvalitnejší život môže žiť. Podporiť túto zmysluplnú kampaň môže verejnosť svojou účasťou na niektorej z plánovaných etáp. Viac informácií je dostupných na webovej stránke www.tatrydunaj.sk.

Cyklopodujatia sa plánujú zúčastniť aj viaceré známe osobnosti, ale tiež niektorí ministri súčasnej vlády. Podujatie sa koná pod záštitou predsedov Trenčianskeho a Bratislavského samosprávneho kraja a predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja. V sobotu 1. júna 2024 by sa mal tento výnimočný cyklistický pelotón, v rámci 3. etapy s dĺžkou 103 kilometrov, zastaviť aj pred Úradom Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne, a to približne o 16.00 h. Ak máte záujem, rovnako ako Trenčianska župa,  podporiť túto peknú myšlienku a pripojiť sa k cyklistom, ste srdečne vítaní! Od župného úradu sa cyklisti ďalej vyberú smerom na Zelenú Vodu.

autor: lk

1.etapa