Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prvé ekocentrum v Trenčianskom kraji otvorilo svoje brány pre verejnosť

Neďaleko Nového Mesta nad Váhom, na okraji obce Moravské Lieskové, pretvorili nadšenci budovu starej sýpky na priestor pre ekológiu, vzdelávanie, komunitné a kultúrne aktivity. Od 16. mája 2024 je E.K.O. centrum ŽiTo pre verejnosť otvorené počas štvrtkov a piatkov.

Pokochať sa prechádzkou v certifikovanej Ukážkovej prírodnej záhrade, pozrieť si interaktívne detské výstavy z medzinárodného domu umenia pre deti BIBIANA, naučiť sa niečo nové o ochrane našich záhrad i verejného priestoru z originálov Marianny Ambrusovej či občerstviť sa v kaviarni s lokálnou a sezónnou ponukou. To všetko je možné v zatiaľ jedinom a zároveň bezbariérovom ekocentre v Trenčianskom kraji - E.K.O. centrum ŽiTo. V minulosti sa tu konali semináre pre učiteľov aj verejnosť, ktoré župa podporila z grantovej schémy Zelené oči. „Vďaka podpore zo Zelených očí vznikli v roku 2022 pracovné listy aj pomôcky pre vzdelávacie programy, vybudovaný bol aj ukážkový terapeuticko-senzorický záhon v múriku, určený pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. V roku 2023 sme združeniu poskytli grant vo výške takmer 10 000 eur, určený na realizáciu vzdelávacích programov pre žiakov, študentov a verejnosť Trenčianskeho kraja,“ vysvetlila Andrea Molnárová, vedúca odd. životného prostredia a územného plánovania Úradu TSK.

Ekocentrum nájdete v areáli poľnohospodárskeho družstva v Moravskom Lieskovom. Pre verejnosť je otvorené zatiaľ každý štvrtok a piatok od 10.00 do 18.00 h.

autor: sg
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK