Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prvé tohtoročné zasadnutie SK8 hostil Trenčiansky kraj

Na program rokovania sa dostali aktuálne témy spadajúce do oblasti zdravotníctva, školstva, regionálneho rozvoja, verejnej dopravy a procesy spojené s nastavením komplexnej reformy verejnej správy.

Županka a župani sa v tomto roku stretli na prvom zasadnutí, a to v zrekonštruovaných priestoroch Gastrocentra v Trenčíne. Zhodli sa na potrebe iniciovania stretnutia na Úrade vlády SR s cieľom diskusie o aktuálnych témach regiónov. Predstavitelia krajov sa venovali aj potrebe modernizácie a rekonštrukcie stredoškolských internátov, ktorých súčasný stav nezodpovedá nárokom 21. storočia. „Ako možný zdroj financovania rekonštrukcie a modernizácie stredoškolských internátov vidíme využitie finančných prostriedkov z eurofondov. Je to jedinečná príležitosť na efektívne a zmysluplné čerpanie, ktoré by mali byť na takéto prípady určené,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý je zároveň podpredsedom SK8. Samosprávne kraje sa s touto požiadavkou obrátia na MIRRI SR. Trenčiansky kraj predkladal na rokovaní aj bod týkajúci sa požiadavky vo veci prevodu majetkových podielov dopravných spoločností, ktoré nesúvisia s predmetom podnikania MH Manažment, a. s., na samosprávne kraje. Prediskutované boli aj ďalšie kroky v reforme verejnej správy, prebrané bolo vypracovanie spoločného koncepčného dokumentu SK8-ZMOS. V oblasti zdravotníctva boli zo strany zástupcov krajov vyjadrené obavy s avizovaným zánikom niektorých detských pohotovostí.

Pred rokovaním zhromaždenia sa Trenčiansky a Žilinský samosprávny kraj stretli aj k téme Integrovaného dopravného systému ŽSK a TSK a prezdieľali si informácie k postupnej integrácii. Najbližšie bude hostiteľom rokovania SK8 Prešovský samosprávny kraj.   

autor: bj

Fotogaléria

Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zdroj foto: Kancelária SK8
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK