Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Regionálna analýza zmapuje situáciu nezamestnaných mladých ľudí v Trenčianskom kraji

Krajské centrum voľného času v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK a Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka podpísali zmluvu v rámci ktorej bude vypracovaná Regionálna analýza o mladých ľuďoch v situácii NEET alebo ohrozených touto situáciou na území Trenčianskeho kraja. NEET je skratka z "Not in education, empolyment or training", čo znamená ľudí, ktorí nechodia do školy či zamestnania a nezúčastňujú sa odbornej prípravy.

„Analýza zmapuje špecifiká potrieb a rozloženia situácie mladých ľudí či už v segmente NEET alebo tých, ktorí sú ohrození touto situáciou, prispeje k popísaniu pre nich dostupných intervencií a služieb a zohľadní ich kompetencie v nadväznosti na potreby regionálneho trhu práce. Informácie získané prostredníctvom regionálnej analýzy budú východiskom pre vznik Rady partnerstva TSK a pre tvorbu regionálneho akčného plánu Záruky pre mladých ako aj identifikáciu lokalít vhodných na zriadenie tzv. jednotných kontaktných miest pre prácu s mládežou,“ informovala Koordinátorka práce s mládežou TSK Silvia Štefániková.

Zmluvu podpísali rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka  Jozef Habánik a riaditeľka Krajského centra voľného času v Trenčíne Miriam Olešáková. Rektor vyjadril presvedčenie, že odborný tím Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov prispeje svojím dielom k rozvoju práce s mládežou na území kraja práve prostredníctvom hĺbkovej analýzy situácie a podporných aktivít pre tých najzraniteľnejších mladých ľudí v regióne. Univerzita tiež bezplatne poskytla priestory na zriadenie kancelárie projektu.

Spolupráca medzi inštitúciami vznikla v rámci realizácie projektu Vytvorenie regionálnej analýzy a regionálnych partnerstiev s cieľom identifikovania potrieb a lokalít vhodných na zriadenie centier pre prácu s mládežou na území TSK. Projekt bol vypracovaný na základe výzvy Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v rámci  Programu Slovensko. Po splnení všetkých podmienok bola medzi ministerstvom a Krajským centrom voľného času v Trenčíne podpísaná Zmluva o poskytnutí nenávratného finančného príspevku na realizáciu projektu. Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie, štátneho rozpočtu a rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja a bude realizovať v časovom období od júla 2024 až do júna 2025.

Fotogaléria

Zdroj: KCVČ - Regionálne centrum mládeže
Zdroj: KCVČ - Regionálne centrum mládeže
Zdroj: KCVČ - Regionálne centrum mládeže
Zdroj: KCVČ - Regionálne centrum mládeže
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK