Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Seniori z Považskej Bystrice si zašportovali na desiatom ročníku olympiády

Na futbalovom ihrisku v Plevníku-Drienovom sa štvrtok, 5. septembra 2024, zišli seniori z celého okresu Považská Bystrica na jubilejnom desiatom ročníku Olympiády seniorov, kde si mohli zmerať sily v rôznych športoch.

Súťažilo sa v ôsmich disciplínach, pričom sa do olympiády zapojilo viac než 350 súťažiacich, rozdelených do 33 tímov. Tento rok sa prihlásilo 24 obcí z okresu Považská Bystrica, pričom ostatné tímy tvorili aj miestne kluby Jednoty dôchodcov Slovenska. „Sú to ľudia, ktorí môžu byť príkladom pre celé Slovensko, skutočne veľký obdiv patrí všetkým účastníkom, ktorí sa tu stretli a prišli si v duchu fairplay zasúťažiť,“ povedal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč, ktorý sa podujatia zúčastnil už viac krát. Olympiáda odštartovala tradičným ceremoniálom, kde nechýbali ani olympijský oheň a holubice. Dlhoročným podporovateľom a prezident olympiády je Jozef Golonka. „Musím povedať, že táto Olympiáda seniorov skutočne ponúka všetko, čo by mala pravá olympiáda mať. Je tu sľub športovcov a rozhodcov, nádherný olympijský oheň a množstvo pozitívnej energie. Obdivujem, ako seniori z okresu Považská Bystrica aktívne a energicky žijú svoje zlaté roky,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. Súťažiaci si svoje sily zmerali v disciplínach, ako je streľba zo vzduchovky, hod loptou do basketbalového koša, kopanie loptou na bránu, beh na 100 metrov a 50 metrov, či hod guľou. Osobitnú pozornosť získala voľná disciplína, v ktorej si zmerali sily starostovia a predsedovia klubov.

Olympiáda seniorov je dôkazom toho, že aj v seniorskom veku je možné viesť aktívny život a venovať sa športu. Podujatie prispieva k zlepšovaniu fyzickej kondície seniorov, ale aj k posilňovaniu medziľudských vzťahov a vytváraniu silnejšej komunity.

autor: ld
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK