Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Sobota v duchu osláv

Posledná júlová sobota sa niesla v duchu obecných slávností v kraji. V Dolných Vesteniciach oslávili 675. výročie prvej písomnej zmienky, v Liešťanoch to bol Deň obce. V obci Čavoj zas miestny hasičský zbor oslávil 100. výročie svojho založenia.

Dolné Vestenice oslávili tradičné Jakubské hody, spojené s výročím obce. Podujatie prilákalo nielen miestnych obyvateľov, ale aj bývalých rodákov, ktorí sa prišli stretnúť s rodinou a priateľmi a zaspomínali na staré časy. Obec sa môže pochváliť tromi veľkými zamestnávateľmi, ktorí vytvárajú pracovné miesta pre miestnych aj pre ľudí z okolia a zamestnávajú tak viac ako dve tisícky ľudí. “S pánom starostom spoločne pracujeme na tom, aby prípojka z priemyselného parku bola nová, mimo obce Dolné Vestenice,” povedal župan Jaroslav Baška. Zároveň vyjadril podporu starostovi a obecnému zastupiteľstvu za ich prácu v prospech obyvateľov.

V Lieštanoch opäť dokázali, že vedia zorganizovať skvelú oslavu. Piaty ročník Dní obce sa niesol v znamení hudby, vystúpili FS Lieska, Heligónka spod Rokoša a ďalší. Návštevníci si tak mohli vychutnať dobrú hudbu, miestne gurmánske špeciality a spoločne sa zabaviť. Trenčiansky samosprávny kraj pomohol a tento rok zrekonštruoval cestu medzi Nitrianskym Rudnom a Diviakmi nad Nitricou, ktorá vedie aj do Liešťan. “Pripravujeme ďalšiu projektovú dokumentáciu,aby sme zrekonštruovali cestu z Ilavy cez Homôlku až po celú Valašskú Belú,“ povedal trenčiansky župan. Rekonštrukcia cesty prispeje k výraznému zlepšeniu dopravnej dostupnosti aj pre obyvateľov Liešťan. “Táto cesta si zaslúži rekonštrukciu, nakoľko teraz ju ničia kamióny a tranzitná doprava pre uzavretú cestu na mostoch vo Veľkých Bierovciach,” dodal župan. 

V malebnej obci Čavoj si pripomenuli okrúhle výročie založenia dobrovoľného hasičského zboru. Sté výročie oslávili v duchu vzájomnej pomoci a spolupráce s obcou. “Máme veľmi dobré vzťahy a preto verím, že aj naďalej sa budeme spolupodieľať na všetkom, čo nám život pripraví,” povedal predseda DHZ Čavoj. Slávnosti zahájili už piatok, a to programom, ktorý bol venovaný deťom. V spolupráci s DHZ obec pripravila niekoľko súťaží a prehliadku hasičskej techniky. “Dnes sme sa tu stretli, aby sme na chvíľu zastavili, porozprávali a zabavili sa, ale hlavne, aby sme oslávili náš dobrovoľný hasičský zbor. Bohu na slávu a blížnemu na pomoc, týmto heslom sa riadia čavojskí hasiči,” povedala starostka obce Čavoj Anna Gulášová.

autor: ld
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK