Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Spoločné úsilie o lepšiu budúcnosť pre našu Zem

Zelená župa sa zúčastnila osláv Dňa Zeme v Prievidzi pod názvom EkoRok. Aktivity s envirovýchovnou tematikou si zamestnanci župy pripravili už po tretíkrát. V CVČ Prievidza sa každoročne stretávajú miestne základné školy na vyhodnotenie ich celoročnej environmentálnej činnosti.

Zástupcovia škôl prezentovali svoje ekologické, ale aj kultúrne programy, pričom deti zaujali svojimi iniciatívami a úsilím o ochranu životného prostredia. Zelená župa pripravila bohatý program pre deti, vrátane interaktívnej hry eko pexeso, kde sa diskutovalo o dôležitosti ochrany životného prostredia. Okrem toho sa deti mohli zapojiť do bylinkovej pátračky či vďaka projektu POPULAIR - Projekt LIFE IP – Zlepšenie kvality ovzdušia hravými formami zistiť spôsoby, ako chrániť a zlepšiť stav ovzdušia. Zástupcovia župy tiež informovali učiteľov o možnostiach získať enviropomôcky a zúčastniť sa zážitkových exkurzií, ktoré pripravili pre pedagógov v kraji TSK v rámci projektu „Vzdelávanie pre ENV koordinátorov a pedagógov v TSK v oblasti environmentálnej výchovy.“ Tento projekt je podporený z Environmentálneho fondu a pomáha zvýšiť povedomie o dôležitosti ochrany prírody. „Pri prezentáciách detí bolo zjavné, že si uvedomujú častokrát lepšie ako dospelí, že životné prostredie si máme chrániť a že Deň Zeme je každý deň v roku,“ uviedla Martina Kedrová z Odboru regionálneho rozvoja župného úradu. Tieto slová nám pripomínajú, že naše budúce generácie majú obdivuhodné pohľady na ochranu planéty.

Okrem Zelenej župy sa na podujatí prezentovali aj ďalšie organizácie, ako Lesy SR, ZOO Bojnice, Planéta A, SZOPK Prievidza, CVČ Prievidza a MMP Rada mladých mesta Prievidza. Ich prítomnosť len podčiarkuje dôležitosť spoločného úsilia v prospech ochrany životného prostredia. EkoRok v Prievidzi bol nepochybne úspešným krokom smerom k udržateľnejšej budúcnosti.

autor: ek

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK