Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Spoznávajte Trenčiansky kraj v cestovateľskej hre „Batoh plný zážitkov“

Výletníci si počas letných prázdnin nabalia „Batoh plný zážitkov“ výletmi po zaujímavých kútoch kraja. Turisticko-poznávaciu hru odštartovala 1. júla krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.

Každé leto KOCR prichádza s inšpiráciami, ako si odniesť počas leta čo najviac zážitkov objavovaním zákutí  Trenčianskeho kraja. Po pátraní po majetkoch Matúša Čáka Trenčianskeho, Hojdačkovej pátračke alebo bádaní Po stopách škriatka Trenčanka, je tento rok ústrednou myšlienkou turistika a objavovanie menej známych miest v regióne.

Ciele sú nastavené ako celodenné výlety s možnosťami oddychu či ďalších zážitkov – niekde to je ľahká prechádzka, inde náročnejšia túra alebo dokonca cyklovýlet. Pre úspešné zvládnutie hry bude cestovateľov sprevádzať herný plán. Ten obsahuje zoznam cieľov a miesto na zakreslenie piktogramu, ktorý sa zobrazí nasnímaním QR kódov na každom stanovenom cieli. "V aktuálnom ročníku hry sa môžu súťažiaci tešiť na 7 výletov, ktoré ich privedú na nepoznané miesta a ukážu im zaujímavé turistické chodníčky,“ priblížila Eva Dudová Frývaldská, predsedníčka KOCR Trenčín región. Podľa jej slov, KOCR toto leto vybrala jedinečné miesta a okrem odmien vo forme zážitkov majú účastníci motiváciu získať jedinečný suvenír. „Každý úspešný turista získa originálne tričko s grafikou od trenčianskeho rodáka a umelca, ktorý svoje diela predstavuje pod značkou kvaso.art," dodala.

Okrem tričiek, všetci úspešní absolventi tejto výzvy budú v zlosovaní o ceny, ktoré pripravili KOCR Trenčín spolu s partnermi. Na šťastných výhercov čakajú ceny ako tri špeciálne cestovateľské batohy, adrenalínová plavba na Dračej lodi pre celý tím alebo víkendový rodinný pobyt v Glamping Resort v Kamenci pod Vtáčnikom či wellness pobyt v Rezorte Sivý Kameň. Hra bola oficiálne predstavená verejnosti 26. júna pri jednom zo súťažných miest - Rodný dom Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci, kde si ju mohli v predstihu vyskúšať aj žiaci z miestnej základnej školy.

autor: da

Fotogaléria

Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zdroj: KOCR Trenčín región
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK