Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Študenti župnej školy bodovali na medzinárodnej súťaži

Traja talentovaní študenti z Obchodnej akadémie Milana Hodžu v Trenčíne sa v dňoch 12. – 18. júla zúčastnili Majstrovstiev sveta INTERSTENO v Katoviciach, kde dosiahli vynikajúce výsledky. Pod odborným vedením pedagogičky Terézie Ondráčkovej sa im podarilo úspešne reprezentovať nielen svoju školu, ale aj Trenčiansky samosprávny kraj a celé Slovensko.

V poradí 54. ročník svetového kongresu INTERSTENO, ktorý sa konal v Medzinárodnom kongresovom centre v Katoviciach, prilákal 539 súťažiacich z 29 krajín, vrátane významných delegácií z USA, Českej republiky, Poľska a Turecka. Súťaže prebiehali v rôznych disciplínach, ako sú tvorba textu, prepis zvuku a zachytávanie reči v reálnom čase. Každý účastník mal príležitosť preukázať svoje zručnosti na svetovej úrovni.

Študent druhého ročníka, Ctibor Karol Strmenský, dosiahol mimoriadny úspech, keď získal 3. miesto v 10-minútových odpisoch vo viacerých jazykoch a 4. miesto v disciplíne Oprava textu – korektúry. Je to v histórii Slovenska prvá medaila, ktorú získal práve žiak trenčianskej strednej školy. Ďalšie výborné výsledky dosiahli aj študenti Vladimír Čokina a Tomáš Köröš. Vladimír obsadil 25. miesto v disciplíne AT, čo predstavuje prepis zvuku a 30. minútový odpis z tlačeného textu a 33. miesto v disciplíne Oprava textu – korektúry. Tomáš sa umiestnil na 23. mieste v 30-minútovom odpise textu, 14. mieste v prepisovaní zvuku a 20. mieste v korektúrach. „Hoci bol kongres oslavou úspechov v oblasti informačných technológií, poukázal aj na značné rozdiely v technických možnostiach jednotlivých krajín. Najmä delegácie z Turecka a Českej republiky predviedli vysokú úroveň znalostí, ktorá ich odlišovala od ostatných,“ povedala riaditeľka školy Monika Bulková. Podujatie tiež poskytlo cennú príležitosť na vzájomnú výmenu poznatkov a inšpiráciu, čo umožnilo účastníkom vzájomne sa poučiť z pokroku a skúseností tých lepších v oblasti spracovania informácií a komunikácie. Trenčiansky samosprávny kraj gratuluje župnej strednej škole k medzinárodnému úspechu.

autor: ld

Fotogaléria

Zdroj: OA Trenčín
Zdroj: OA Trenčín
Zdroj: OA Trenčín
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK