Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tento mesiac patrí seniorom

Október je mesiacom úcty k starším, počas neho si pripomíname význam rešpektovania a starostlivosti o našich seniorov. Tento čas zdôrazňuje, aké je dôležité vážiť si staršiu generáciu za ich celoživotný prínos, skúsenosti a múdrosť, ktoré obohacujú našu spoločnosť. V Trenčianskom samosprávnom kraji sa počas októbra uskutoční viacero podujatí zameraných na vyjadrenie vďaky a podpory seniorom.

V obci Priepasné si uctili seniorov 9. októbra pri príležitosti 25. výročia od založenia JDS Priepasné. Podujatie sa uskutočnilo v priateľskej a srdečnej atmosfére, kde sa stretli členovia JDS, obyvatelia obce a hostia. „Je našou povinnosťou postarať sa o vás starších, ktorí si pamätáte a viete viac ako my. Vytvorili ste veľa hodnôt, nie len pre kraj a spoločnosť, ale aj pre vaše rodiny a deti,“ povedal seniorom trenčiansky župan Jaroslav Baška. Kultúrny program si pre nich pripravili deti z materskej školy a ženská spevácka skupina z obce. Župan zároveň vyjadril poďakovanie starostovi obce za jeho dlhodobú podporu a spoluprácu s JDS Priepasné. „Život plný lásky a tolerancie, ktorý nám odovzdávate a ktorý my, mladší, jasne vidíme, má hlboký význam. Našou úlohou je pokračovať vo vašich stopách a opätovať vám všetko, čo ste nám zanechali,“ povedal starosta obce Priepasné Peter Czere.

V nedeľu 13. októbra si obec Dolný Lieskov uctila seniorov slávnostným posedením v rámci mesiaca úcty k starším. Starosta obce pri tejto príležitosti ocenil štyroch obyvateľov za ich obetavú prácu. „Vždy mám pred vami rešpekt, pred vašimi šedinami, pretože ste v živote veľa prežili, a nie každý deň bol jednoduchý, povedal seniorom trenčiansky župan Jaroslav Baška. Zároveň im zaželal peknú jeseň života. Podujatie hudobne spestrila folklórna skupina Struna. 

autor: ld, mch

Fotogaléria

JDS Dolný Lieskov a Tŕstie
JDS Dolný Lieskov a Tŕstie
JDS Dolný Lieskov a Tŕstie
JDS Dolný Lieskov a Tŕstie
JDS Dolný Lieskov a Tŕstie
JDS Dolný Lieskov a Tŕstie
JDS Priepasné
JDS Priepasné
JDS Priepasné
JDS Priepasné
JDS Priepasné
JDS Priepasné
JDS Priepasné
JDS Priepasné
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK