Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Umelecké leto v plnom prúde, župná galéria otvára brány tvorivosti

Počas horúcich letných dní láka Galéria M.A. Bazovského v Trenčíne malých aj veľkých milovníkov umenia na jedinečnú cestu za tvorivosťou. Už tradičné podujatie Leto v galérii otvára svoje brány a ponúka pestrý program plný kreatívnych dielní, hier a zábavy pre celú rodinu.

Každú sobotu od 10.00h do 13.00h sa nádvorie galérie premení na kreatívny ateliér pod holým nebom. Návštevníci si tu budú môcť vyskúšať rôzne výtvarné techniky, od kresby a grafiky až po maľbu a koláž. Okrem toho si pre vás zamestnanci galérie pripravili tradičné remeselné dielne, vrátane hrnčiarskej dielne, zdobenia medovníkov a drotárskej dielne, ktoré sú súčasťou projektu Trenčianskeho osvetového strediska - Tvorivé dotyky s remeslom.

Najmenší umelci sa zabavia pri rôznych hrách a aktivitách priamo na nádvorí galérie. „Pre deti a rodiny s deťmi na spektre autizmu je pripravený projekt Bez rozdielov, ktorý im umožní zapojiť sa do tvorivých dielní a zažiť radosť z umenia v našej galérii,“ povedala Barbora Petríková, riaditeľka galérie. Témou tohtoročného projektu je vesmír, jeho výsledky si budete môcť pozrieť na vernisáži 10. augusta o 10.00h v priestoroch galérie.

Vstup na Leto v galérii je počas letných prázdnin každú sobotu bezplatný, rovnako ako aj na všetky výstavy a expozície v galérii. Srdečne pozývame.

autor: ld

Fotogaléria

Zdroj: GMAB Trenčín
Zdroj: GMAB Trenčín
Zdroj: GMAB Trenčín
Zdroj: GMAB Trenčín
Zdroj: GMAB Trenčín
Zdroj: GMAB Trenčín
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK