Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Brose pribudla nová škôlka s jasličkami

Tzv. Brose Kids Club (Brose detský klub) otvorili symbolickým prestrihnutím pásky generálny riaditeľ závodu Alex Mallener spolu s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom a prievidzskou primátorkou Katarínou Macháčkovou.

Pre deti zamestnancov bude k dispozícii v čase od 5:30 h do 17:30 h.  Klub obsahuje jasle pre 10 detí vo veku 1 až 3 roky, materskú školu s predprimárnym vzdelávaním pre 42 detí a poobedný klub pre 25 školopovinných detí. Zariadenie má zároveň slúžiť pre deti zamestnancov aj vo forme krúžkov a táborov v čase prázdnin. V súčasnosti v ňom pôsobí 10 učiteliek a už teraz sa starajú o 27 detí.

„Nie je to len o  možnosti zamestnať sa v tejto spoločnosti, Brose robí bohatý sociálny program, ktorého súčasťou je aj tento detský klub,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. „Bodaj by takýchto firiem bolo tu Trenčianskom kraji viac,“ dodal župan. „Čím lepší je súlad rodiny a kariéry, tým lepšie zamestnanec prispieva k chodu spoločnosti a tým atraktívnejšia je spoločnosť Brose ako medzinárodný zamestnávateľ,“ povedal Steffen Tauss, riaditeľ pre sociálnu a zdravotnú starostlivosť Brose Group.

Firma predstavuje v regióne hornej Nitry významného zamestnávateľa v sektore automobilového priemyslu, v súčasnosti zamestnáva takmer 1 400 zamestnancov vo výrobe a vývoji. Celkovo spoločnosť vo svete zamestnáva zhruba 32 tisíc ľudí v 24 krajinách. V rámci systému duálneho vzdelávania sa v spoločnosti v tomto školskom roku vzdeláva 69 žiakov z odborných škôl zriaďovaných Trenčianskou župou, a to 28 zo SOŠ Prievidza, 24 zo SOŠ Handlová a 17 zo SOŠ Nováky.

autor: da

Fotogaléria

Zdroj: Brose
Zdroj: Brose
Zdroj: Brose
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK