Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V púchovskom Chmelinci bude bezpečnejšie vďaka evakuačným výťahom

V Centre sociálnych služieb (CSS) Chmelinec v Púchove symbolicky poklepali základný kameň stavby. V zariadení, kde svoj domov našlo 140 klientov, pribudne okrem výťahov aj nové evakuačné schodisko.

Cieľom stavebných úprav je modernizácia zariadenia v zmysle platnej legislatívy o protipožiarnej ochrane. "Investícia je celá z rozpočtu Trenčianskej župy vo výške 2,2 milióna eur," povedal predseda TSK Jaroslav Baška. V púchovskom Chmelinci zhotoviteľ vybuduje nové požiarne evakuačné schodisko, pribudne hlasová signalizácia požiaru aj elektrická požiarna signalizácia. Dva pôvodné výťahy budú vymenené za nové, v ktorých bude v prípade potreby možné evakuovať trvale ležiacich pacientov a doplnený bude tiež systém núdzového osvetlenia a vetrania do chránených únikových ciest. V rámci stavebných úprav zrenovuje zhotoviteľ aj spojovaciu chodbu, prechodový krčok medzi budovami zariadenia"Rekonštrukcia je viac než potrebná, nakoľko v tejto časti nám už pri návalových dažďoch začalo zatekať,“ povedala riaditeľka CSS - Chmelinec Andrea Jankovičová a načrtla, ako to tam bude vyzerať po renovácii. "Bude to niečo na spôsob zimnej záhrady. Veľmi sa na to tešíme," dodala riaditeľka.

CSS - Chmelinec Púchov je jedným zo župných zariadení sociálnych služieb, ktoré od mája tohto roku poskytujú novú sociálnu službu - požičiavanie pomôcok. Záujem je najmä o polohovateľné postele, vozíky a chodítka.

autor: da

Fotogaléria

TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (1 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (2 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (3 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (4 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (5 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (7 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (9 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (12 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (14 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (18 of 24)
TSK_KD_CSS Chmelinec_mini (22 of 24)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK