Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zážitky namiesto áut, príďte v sobotu na Korzo Palackého

Rušnú Palackého ulicu v Trenčíne v sobotu 22. júna uzatvoria pre autá a otvoria pre ľudí. Moderný mestský trh s bohatým sprievodným programom pre všetky vekové kategórie je najväčším tohtoročným podujatím projektu Európskeho hlavného mesta kultúry Trenčín 2026, zapájajú sa doň aj župné inštitúcie.

Korzo Palackého je najväčším tohtoročným podujatím v rámci projektu Trenčín 2026, ktorý finančne podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj. Palackého ulica bude pre motorovú dopravu uzatvorená od budovy Hotela Elizabeth až po Piaristické gymnázium J. Braneckého. Miesto áut tu v sobotu nájdete viac ako 70 predajných stánkov s originálnymi výrobkami, chutné jedlá aj špeciality dňa ako Korzo pizza či Korzo zmrzlina. Sprievodnými aktivitami je napr. maľovanie so študentkami Školy umeleckého priemyslu v Trenčíne, swap detských kníh v podaní Verejnej knižnice M. Rešetku, výtvarné dielne a voľný vstup na výstavy v Galérii M.A. Bazovského či živé vysielanie Rádia Devín. Zákaz státia a parkovania na Palackého ulici začne platiť v piatok 21. júna 2024 o 14.00 hodine, prejazd bude možný do 18.00 h.  Uzávera potrvá do soboty 22. júna do polnoci.

Korzo Palackého je súčasťou najväčšieho projektu Európskeho hlavného mesta kultúry s názvom Mesto pretvorené, ktorý sa venuje verejnému priestoru mesta Trenčín a jeho dlhodobému skvalitňovaniu. Podrobný program podujatia nájdete tu: Korzo Palackého.

autor: sg

Fotogaléria

Ilustracne foto_Trenčín_na_korze_Iv_P_Santa
Vizual_2_Korzo_Palackeho
Vizual_Korzo_Palackeho
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK