Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zelená budúcnosť škôl v kraji

Trenčiansky samosprávny kraj sa aktívne zapája do zlepšovania environmentálneho vzdelávania na základných a stredných školách prostredníctvom projektu „Vzdelávanie pre ENV koordinátorov a pedagógov v TSK v oblasti environmentálnej výchovy“. Zameraný je na podporu pedagógov a EVVO koordinátorov na školách i mimo školského prostredia.

Cieľom projektu bolo aj poskytnúť školám na území kraja potrebné didaktické pomôcky a zabezpečiť kvalitné vzdelávanie pre pedagógov prostredníctvom zážitkových kurzov a exkurzií. Aktivity boli navrhnuté na základe štúdie o stave EVVO (environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety) v kraji, ktorá bola vykonaná v roku 2022. „Zrealizovali sme prieskum stavu environmentálnej výchovy na školách v kraji a na základe stretnutí s koordinátormi envirovýchovy sme identifikovali ich potreby. Z týchto zistení sme pripravili projekt, ktorý sme podali na Environmentálny fond. Všetky aktivity projektu sú tak prispôsobené reálnym potrebám pedagógov a EVVO koordinátorov v kraji,“ povedala Martina Kedrová manažérka prípravy a implementácie projektov v oblasti environmentálnej výchovy župného úradu. Tento projekt predstavuje dôležitý krok k zlepšeniu environmentálneho vzdelávania v Trenčianskom kraji, čo tiež prispeje k zvýšeniu environmentálneho povedomia a k rozvoju udržateľného správania medzi mladou generáciou.

Prvou aktivitou projektu bolo zaobstaranie didaktických pomôcok pre 40 stredných a 100 základných škôl v kraji. Pomôcky sa distribuovali na základe preukázaných environmentálnych aktivít škôl, pričom sa dbalo na rovnomerné rozdelenie do všetkých okresov kraja. Balíčky pomôcok, prispôsobené potrebám základných a stredných škôl, obsahujú metodické materiály, pracovné listy, leporelá, určovacie kruhy a vizuálne pomôcky na identifikáciu drevín a listov. Žiaci a študenti sa tak môžu hravou a zážitkovou formou vzdelávať pod vedením pedagógov a EVVO pracovníkov. Ďalšie aktivity projektu vám priblížime v nasledujúcich tlačových správach.

autor: ld

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK