Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zelená župa opäť na stupni víťazov

Trenčiansky samosprávny kraj sa opäť ocitol medzi špičkou v 11. ročníku národnej kampane na podporu rozvoja nemotorovej dopravy v mestách a obciach. V silnej konkurencii obhájil svoje miesto v prvej trojke najlepších krajov Slovenska a stal sa príkladom environmentálnej zodpovednosti a udržateľného rozvoja.

Environmentálne smerovanie Trenčianskeho samosprávneho kraja ako Zelenej župy každoročne podporujú aj jeho zamestnanci, ktorí počas trvania národnej kampane „Do práce na bicykli“ vymenia svoje autá za ekologickejšiu formu dopravy. Sadnú na bicykel či prejdú pešo, aby podporili dobrú myšlienku, ktorá motivuje čoraz viac ľudí zamyslieť sa nad potrebou ochrany životného prostredia.

V rámci Úradu TSK sa do tohtoročnej kampane zapojilo 10 cyklistických družstiev a 36 jednotlivcov, ktorí spolu absolvovali 640 jázd a najazdili takmer 7 400 km. Peší účastníci prešli ďalších 113 kilometrov, čím celkovo ušetrili 1 904,76 kg CO2. V kategórii VÚC (Vyššie územné celky) sa TSK umiestnil na 3. mieste, čím zopakoval svoj úspech z minulého roka. Celkovo v rámci kraja cyklisti a peší prešli takmer 401 tisíc kilometrov, čím spoločne ušetrili 96 496,79 kg CO2. Kampaň prilákala úctyhodných 2 271 jednotlivcov, ktorí uskutočnili 37 793 jázd.

Kampaň „Do práce na bicykli“ nie je len o fyzickej aktivite, ale aj o zmene myslenia, ktorá môže viesť k širšiemu spoločenskému posunu smerom k trvalo udržateľnej doprave. Podpora a účasť zo strany Trenčianskeho kraja je dôkazom toho, že malé kroky môžu viesť k veľkým zmenám. Na bicykli, pešo, alebo akýmkoľvek iným ekologickým spôsobom – každý kilometer sa počíta a každý krok k udržateľnosti je krokom k lepšej budúcnosti.

autor: ek

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK