Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zmodernizované Gastrocentrum po prvýkrát ponúklo svoje služby verejnosti

Po skúšobnej prevádzke, v rámci ktorej sa žiaci pod vedením majstrov odborného výcviku pripravovali na tento veľký deň, dnes ikonické Gastrocentrum naplno otvorilo svoje brány pre verejnosť. Dlho očakávanú udalosť si nenechali ujsť ľudia z Trenčína i blízkeho okolia, ktorí hneď v prvý deň „ostrej“ prevádzky obsadili všetky stoly.

Gastrocentrum netreba Trenčanom nejak zvlášť predstavovať, dennú obedovú ponuku využívali domáci dlhé roky. Preto sa správa o opätovnom spustení školského závodu SOŠ obchodu a služieb Trenčín rozšírila obrovskou rýchlosťou. Nové priestory, ale aj nová ponuka jedál bola tým, čo v prvý deň otvorenia lákalo starých aj nových zákazníkov. O obsluhu hostí sa v rámci praktického vyučovania starajú žiaci odborov čašník a hotelová akadémia, ktorí si takto overujú svoje nadobudnuté zručnosti. „Teraz je to hlavne o tom, že si musíme tých žiakov vychovávať, aby sa z nich stali profesionáli, či už v obsluhe alebo v kuchyni,“ povedala Katarína Križková, riaditeľka SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne.

 

 

„Nachádzame sa v reštaurácii Pupilla, ktorá bude slúžiť na ponuku obedového menu, preto aj čas prevádzky je nastavený od 10.30 h do 14.00 h. Verejnosť si bude vyberať z ponuky 4 jedál, jedno bude celotýždenné a ďalšie tri sa budú meniť. Cena za menu je nastavená veľmi priateľsky, a to 7,50 eur vrátane polievky,“ vysvetlila riaditeľka. Hneď vedľa reštaurácie je počas pracovných dní od 10.00 h do 17.00 h otvorená cukráreň Pistor. V ponuke nájdete vlastnoručné výrobky žiakov z cukrárenskej dielne školy. Okrem pestrej ponuky jedál a sladkostí budova zaujme aj svojím moderným dizajnom z dielne architektky spoločnosti PATYZONE DESIGN, s.r.o., Patrície Žovincovej, tá sa na svoje dielo prišla aj osobne pozrieť. Táto budova sa stane pýchou a dominantou nielen krajského mesta, ale aj župy. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu, zamestnancom SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne, zamestnancom župy, ktorí projekt pripravili a implementovali, ale aj kolegom poslancom za to, že hlasovali za jeho spolufinancovanie,“ zhodnotil rektor Trenčianskej univerzity A. Dubčeka a krajský poslanec Jozef Habánik. Ozdoba krajského mesta bola zrekonštruovaná vďaka financiám z IROP a župného rozpočtu. „Naozaj musím povedať, že strava je vynikajúco pripravená, chutná, z kvalitných surovín, ale aj cenovo prijateľná. O čom svedčí aj fakt, že tu dnes okrem zamestnancov okolitých firiem a úradov prišli aj seniori,“ dodal. Ak ste nestihli otvorenie, zastavte na obed či koláčik napríklad aj zajtra.

 

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK