Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj
Otočte mobil pre plnohodnotnú verziu webu

Zmodernizované Gastrocentrum po prvýkrát ponúklo svoje služby verejnosti

Po skúšobnej prevádzke, v rámci ktorej sa žiaci pod vedením majstrov odborného výcviku pripravovali na tento veľký deň, dnes ikonické Gastrocentrum naplno otvorilo svoje brány pre verejnosť. Dlho očakávanú udalosť si nenechali ujsť ľudia z Trenčína i blízkeho okolia, ktorí hneď v prvý deň „ostrej“ prevádzky obsadili všetky stoly.

Gastrocentrum netreba Trenčanom nejak zvlášť predstavovať, dennú obedovú ponuku využívali domáci dlhé roky. Preto sa správa o opätovnom spustení školského závodu SOŠ obchodu a služieb Trenčín rozšírila obrovskou rýchlosťou. Nové priestory, ale aj nová ponuka jedál bola tým, čo v prvý deň otvorenia lákalo starých aj nových zákazníkov. O obsluhu hostí sa v rámci praktického vyučovania starajú žiaci odborov čašník a hotelová akadémia, ktorí si takto overujú svoje nadobudnuté zručnosti. „Teraz je to hlavne o tom, že si musíme tých žiakov vychovávať, aby sa z nich stali profesionáli, či už v obsluhe alebo v kuchyni,“ povedala Katarína Križková, riaditeľka SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne.

 

 

„Nachádzame sa v reštaurácii Pupilla, ktorá bude slúžiť na ponuku obedového menu, preto aj čas prevádzky je nastavený od 10.30 h do 14.00 h. Verejnosť si bude vyberať z ponuky 4 jedál, jedno bude celotýždenné a ďalšie tri sa budú meniť. Cena za menu je nastavená veľmi priateľsky, a to 7,50 eur vrátane polievky,“ vysvetlila riaditeľka. Hneď vedľa reštaurácie je počas pracovných dní od 10.00 h do 17.00 h otvorená cukráreň Pistor. V ponuke nájdete vlastnoručné výrobky žiakov z cukrárenskej dielne školy. Okrem pestrej ponuky jedál a sladkostí budova zaujme aj svojím moderným dizajnom z dielne architektky spoločnosti PATYZONE DESIGN, s.r.o., Patrície Žovincovej, tá sa na svoje dielo prišla aj osobne pozrieť. Táto budova sa stane pýchou a dominantou nielen krajského mesta, ale aj župy. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu, zamestnancom SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne, zamestnancom župy, ktorí projekt pripravili a implementovali, ale aj kolegom poslancom za to, že hlasovali za jeho spolufinancovanie,“ zhodnotil rektor Trenčianskej univerzity A. Dubčeka a krajský poslanec Jozef Habánik. Ozdoba krajského mesta bola zrekonštruovaná vďaka financiám z IROP a župného rozpočtu. „Naozaj musím povedať, že strava je vynikajúco pripravená, chutná, z kvalitných surovín, ale aj cenovo prijateľná. O čom svedčí aj fakt, že tu dnes okrem zamestnancov okolitých firiem a úradov prišli aj seniori,“ dodal. Ak ste nestihli otvorenie, zastavte na obed či koláčik napríklad aj zajtra.

 

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK