Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župná stredná škola získala prestížne ocenenie

Stredná odborná škola obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom je jednou z 31 európskych škôl ocenených za výnimočnú oddanosť vzdelávaniu v oblasti podnikania na základnej a strednej úrovni, ako aj v odbornom vzdelávaní.

Ocenenie The Entrepreneurial School Award 2024 škola získala aj za prístup k podnikateľskému vzdelávaniu. „Škola sa zapája do spolupráce s miestnymi komunitami, čím podporuje sociálne zodpovedné podnikanie. Študenti pracujú na projektoch v spolupráci s domovmi dôchodcov a so základnými školami v Novom Meste nad Váhom v rámci programu podnikateľského vzdelávania. Prostredníctvom workshopov a prednášok motivujú mladších žiakov k rozvíjaniu kreativity, inovatívneho myslenia a podnikateľských zručností,“ povedala  Oľga Ilenčíková, riaditeľka školy.

„Za týmto významným ocenením stojí dlhoročné úsilie pedagógov, študentov a celého tímu školy, neustále pracujúceho na zvyšovaní kvality vzdelávania v oblasti podnikania. Veľmi nám v tom pomáha Junior Achievement Slovensko, vďaka vzdelávacím programom ako Aplikovaná ekonómia,  Viac ako peniaze, Zručnosti pre úspech, Učebnica ekonómie a podnikania a Etika v podnikaní sprostredkúvame žiakom základné ekonomické princípy a neustále zvyšujeme ich finančnú gramotnosť,“ vysvetlila riaditeľka školy. Študenti tejto školy pravidelne dosahujú výborné výsledky v národných, medzinárodných a svetových podnikateľských súťažiach. Významné ocenenia získali aj na medzinárodnom Veľtrhu podnikateľských talentov v Hradci Králové. Už dva roky po sebe sa prebojovali do svetového finále súťaže Social Innovation Relay, kde reprezentovali Slovenskú republiku.  „Ich výkony dôkazom toho, že mladí podnikatelia z tejto školy majú svetovú úroveň,“ dodala.

Ministerstvo hospodárstva SR ocenilo v júni tohto roka najúspešnejšie študentské firmy, ktoré podnikajú  prostredníctvom predmetu Aplikovaná ekonómia. Medzi ocenenými 20 učiteľmi a prezidentami najúspešnejších študentských firiem tohto roka nechýbala ani študentská firma Šibalky zo SOŠ OaS v Novom Meste nad Váhom. Za prínos a inovatívne prístupy v podnikaní boli veľvyslancom Spojených štátov amerických na Slovensku ocenení Melánia Krišková a výhercovia národného finále súťaže Social Innovation Relay Petra Lacková, Adriana Bublová, Andrea Zaťková a Pavol Romančík, spolu s ich vyučujúcou Danou Hradilekovou.

autor: lk

Fotogaléria

zdroj foto: SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom
zdroj foto: SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom
zdroj foto: SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom
zdroj foto: SOŠ OaS Nové Mesto nad Váhom
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK