Operačný program: Integrovaný regionálny operačný program
Prioritná os: 2 – Ľahší prístup k efektívnym a kvalitnejším verejným službám
Investičná priorita: 2.2 – Investovanie do vzdelania, školení a odbornej prípravy, zručností a celoživotného vzdelávania prostredníctvom vývoja vzdelávacej a výcvikovej infraštruktúry
Špecifický cieľ: 2.2.3 – Zvýšenie počtu žiakov stredných odborných škôl na praktickom vyučovaní
Kód výzvy: IROP-PO2-SC223-2019-47
Dátum predloženia: január 2020
Dátum schválenia: september 2020
Výška nenávratného finančného príspevku: 3 404 955,49 EUR
Celkové oprávnené výdavky: 3 584 163,67 EUR
Stručný popis projektu: Realizácia projektu bude prebiehať v objekte Strednej odbornej školy obchodu a služieb, Hviezdoslavova ul. č. 5, Trenčín. Projekt je zameraný na rekonštrukciu priestorov a modernizáciu vybavenia budovy školského zariadenia Gastrocentrum, ktorú Stredná odborná škola obchodu a služieb využíva ako stredisko praktického vyučovania pre žiakov gastronomických profesií. V rámci projektu bude realizovaná komplexná rekonštrukcia priestorov Gastrocentra za účelom zlepšenia technického stavu budovy a zníženia energetickej náročnosti prevádzky zariadenia. Súčasťou stavebných prác bude zateplenie obvodového plášťa budovy, výmena okien, rekonštrukcia kotolne a zabezpečenie bezbariérového prístupu do objektu novým osobným výťahom. Zatraktívnenie priestorov praktického vyučovania a obstaranie nového technologického vybavenia odborných pracovísk a učební prispeje aj k zvýšeniu záujmu žiakov o štúdium podporovaných študijných a učebných odborov na škole.