Adventný kalendár TSK deň devätnásty: Pomáhame

Na každý deň adventu,
jedna pekná správa,
nalaďte sa na nôtu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Adventný kalendár deň devätnásty - Pomáhame

Sociálne služby predstavujú mimoriadne dôležitú oblasť spoločnosti, ktorá významne ovplyvňuje kvalitu žživota každého človeka v nepriaznivých životných etapách. Ide predovšetkým o obdobie žživotného cyklu človeka, keď je priamo on alebo niektorý z jeho blízkych odkázaný na pomoc systému sociálnych služieb. Sociálne služby v Trenčianskom samosprávnom kraji poskytuje v celom kraji 25 kombinovaných zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK pre 2211 fyzických osôb, ktoré sú odkázané na pomoc iných. V roku 2016 plánuje TSK pre zabezpečenie poskytovania jednotlivých druhov sociálnych služieb objem finančných prostriedkov vo výške viac ako 19 mil. Eur. Všetky zariadenia aktívne podporujú chuť a vôľu klientov do života bez obmedzovania kontaktov s rodinou. TSK ďakuje všetkým zamestnancom v zariadeniach poskytujúcich sociálne služby, rodinným príslušníkom a podporovateľov, ktorí pomáhajú klientom svojim ľudským prístupom.