Adventný kalendár TSK - deň šestnásty: 16 umelcov ORA ET ARS

Na každý deň adventu,
jedna pekná správa,
nalaďte sa na nôtu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Adventný kalendár deň šestnásty16 umelcov ORA ET ARS

Trenčianska Skalka, rekapitulujúca odkaz benediktínskych mníchov a pustovníkov sv. Andreja-Svorada a sv. Beňadika, sa pravidelne stáva miestom stretu duchovných, umeleckých a tvorivých tendencií. Medzinárodné výtvarno-literárne sympózium ORA ET ARS má v areáli Malej a Veľkej Skalky a v meste Trenčín už niekoľkoročnú tradíciu. V rámci ôsmeho ročníka sympózia pútnická Skalka ožila umeleckými dielami z rúk až šestnástich autorov, tvoriacich vo výtvarnej, literárnej a fotograficko-literárnej sekcii. O sympóziu, ktoré je výnimočné aj vďaka miestu, na ktorom sa pravidelne koná, je počuť čoraz viac aj za hranicami nášho kraja a našej republiky. Skalka nad Váhom má v rámci projektu Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje pribudnúť na mapu európskych trás kultúrnej a pútnickej turistiky spájajúcu približne 10 európskych štátov. Trenčiansky samosprávny kraj ďakuje všetkým, ktorí sa na organizácii podujatia ORA ET ARS a reprezentácii kultúrneho dedičstva kraja podieľajú, ale aj všetkým umelcom a návštevníkom, ktorí sympóziu ORA ET ARS svojou účasťou vyjadrujú podporu a priazeň a zároveň aj krajskej organizácii cestovného ruchu Trenčín región za aktívnu participáciu pri realizácii projektu medzinárodnej kultúrnej a pútnickej cesty.