Prehľad očakávaných udalostí v 27. týždni

Pondelok, 29. jún 2015

• Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja si v Kultúrnom dome v Adamovských Kochanovciach pripravilo pre klientov Domova sociálnych služieb Adamovské Kochanovce a žiakov Základnej školy J. Smreka Melčice-Lieskové rozmanitý kultúrny program. Podujatie s názvom Každý z nás je iný, a predsa sme rovnakí sa uskutoční v pondelok 29. júna 2015 o 10.00 h.
  • V pondelok 29. júna 2015 začína 4-dňová návšteva delegácie bavorských starostov v Trenčianskom samosprávnom kraji. Návštevu zabezpečuje Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom. Účelom návštevy je predstavenie fungovania verejnej správy a príkladov čerpania eurofondov.
  • Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva do svojho dvora v historickom centre Trenčína do Letnej čitárne s bezplatnou ponukou kníh, novín a časopisov dostupných vonku pod holým nebom pre všetkých od júna do septembra každý pondelok a štvrtok.
  • V priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a zároveň organizátorom podujatia, sa v pondelok 29. júna 2015 o 16.00 h uskutoční prednáška Windows User Group: Windows 10.

Utorok, 30. jún 2015

• Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na pravidelné stretnutie Klubu výtvarníkov pri Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi. Stretnutie na tému zelené grafitti sa uskutoční v utorok 30. júna 2015 o 16.00 h v Galérii RegionArt pri Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi.

Štvrtok, 2. júl 2015

• Seminár k výstave krajskej postupovej súťaže neprofesionálnej výtvarnej tvorby s názvom 19. Výtvarné spektrum Trenčianskeho kraja sa uskutoční vo štvrtok 2. júla 2015 o 15.00 h vo výstavných priestoroch obnovenej kasárne v areáli Trenčianskeho hradu. Vernisáž výstavu prebehne o 17.30 h. Organizátorom je Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • Vo štvrtok 2. júla 2015 sa od 19.30 h v miestnej časti Nitrianskeho Pravna – v Solke uskutoční 13. ročník hudobného festivalu Letná pauza 2015 – Dekameron.

Piatok, 3. júl 2015

• Obec Sebedražie pozýva v piatok 3. júla 2015 na oslavy 770. výročia prvej písomnej zmienky o obci Sebedražie, ktoré sa uskutočnia v termíne od piatku 3. júla 2015 od 17.00 h do nedele 5. júla 2015.
  • V piatok 3. júla 2015 sa o 9.30 h  v Posádkovom klube Trenčín uskutočnia slávnostné promócie Fakulty špeciálnej techniky Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne, spojené s odovzdávaním ceny rektora najúspešnejším študentom a udeľovaním ocenenia predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • Obec Dohňany pozýva na Cyrilometodské slávnosti 2015, ktoré sa uskutočnia v termíne od piatku 3. júla 2015 od 17.00 h do nedele 5. júla 2015 od 10.00 h. Oslavy odštartujú pivným cyklistickým minimaratónom a ukončia sa futbalovým zápasom mužov Výber Dohňany vs. Trenčiansky samosprávny kraj.
  • Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na stretnutie Klubu výtvarníkov v Partizánskom, ktoré sa uskutoční v piatok 3. júla 2015 o 15.00 h v Mestskej umeleckej agentúre Partizánske.
  • Kreatívna zóna festivalu Pohoda dovŕši v roku 2015 svoje 10. výročie. Pri tejto príležitosti sa o.z. BRONZ (4D Gallery) a o.z. Euforion, jej organizátori, rozhodli vystaviť výber z diel, ktoré v kreatívnej zóne festivalu Pohoda vznikali. Výstava Kreatívna zóna POHODA 10 & výstava Andrey Uváčikovej: Hommage a Flusser, ktorá prináša videoprojekciu technického obrazu, sa uskutoční v piatok 3. júla 2015 od 17.00 h  v Galérii Miloša A. Bazovského v Trenčíne, ktorá je ako inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja spoluorganizátorom podujatia. Výstavy potrvajú do 2. augusta 2015.
  • Centrum sociálnych služieb Bôrik, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, organizuje v piatok 3. júla 2015 o 13.00 h VIII. Bôrikovské hody.
  • V piatok 3. júla 2015 sa od 19.30 h v bojnickom hoteli Belassi uskutoční 13. ročník hudobného festivalu Letná pauza 2015 – Szidi.
  • OZ Charis v spolupráci s cirkevným zborom ECAV v Brezovej pod Bradlom a mestom Brezová pod Bradlom pozýva na sériu podujatí k 600. výročiu upálenia Majstra Jana Husa a 93. výročiu odhalenia Husovho pomníka v Brezovej pod Bradlom s názvom Mučeník pravdy Kristovej. Podujatie začína v piatok 3. júla 2015 o 10.00 h seminárom pri príležitosti oboch výročí v Národnom dome M. R. Štefánika a pokračuje v nedeľu od 14.30 h taktiež v Národnom dome M. R. Štefánika.

Sobota, 4. júl 2015

• Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi ako inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v sobotu 4. júla 2015 od 13.00 h  na 3. ročník Festivalu dychových hudieb Lehota pod Vtáčnikom, ktorý sa uskutoční na Námestí SNP v Lehote pod Vtáčnikom.
  • 12. ročník kultúrnych slávností Združenia obcí Bánovecko a oslavy 560. výročia prvej písomnej zmienky o obci DVOREC sa uskutočnia v sobotu 4. júla 2015 od 14.00 h v areáli pri Obecnom úrade v obci Dvorec. Na podujatie pozýva Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.
  • V obci Timoradza sa v sobotu 4. júla 2015 a v nedeľu 5. júla 2015 od 12.00 h v Kultúrnom dome uskutočnia oslavy 660. výročia prvej písomnej zmienky o obci Timoradza.
  • Obec Mojtín a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozývajú na Cyrilometodské dni a  Mojtínske hody, ktoré sa uskutočnia v sobotu 4. júla 2015  od 11.00 h na ihrisku TJ a v nedeľu od 10.30 h  v Kostole sv. Cyrila a Metoda v obci Mojtín.
  • Deň obce Hatné, ktorý organizuje obec Hatné v spolupráci s Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa uskutoční v sobotu 4. júla 2015 v oddychovom areáli pri Skalke v Hatnom od 18.00 h.
  • Obec Pravotice pozýva na oslavu postavenia Kultúrneho domu v obci Pravotice, ktorá sa bude konať v sobotu 4. júla 2015 pri príležitosti 40 rokov od vybudovania kultúrneho domu od 14.30 h.

Nedeľa, 5. júl 2015

• Vo nedeľu 5. júla 2015 sa od 19.30 h v Kostole sv. Mikuláša v Porube uskutoční 13. ročník hudobného festivalu Letná pauza 2015 – Souvenir de Florence.