TSK pracuje na stratégii rozvoja stredného odborného školstva

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) aktívne pracuje na vypracovaní dokumentu, ktorý sa má zaoberať problematikou  podpory odborného školstva v regióne a určiť stratégiu jeho rozvoja vrátane možností prepojenia s trhom práce. V piatok 20. marca 2015 TSK zastúpený predsedom, Jaroslavom Baškom, pristúpil so spoločnosťou Erudio, s.r.o. rukou jej konateľa, Jána Helbicha, k podpisu zmluvy o dielo na vypracovanie strategického dokumentu s názvom Stratégia rozvoja stredného odborného školstva v Trenčianskom samosprávnom kraji na roky 2013-2020 (SR SOŠ TSK).

Hlavným cieľom projektu Stratégia rozvoja stredného odborného školstva v Trenčianskom samosprávnom kraji na roky 2013 – 2020 je podpora vzdelávacích príležitostí v TSK s cieľom zabezpečiť kvalifikovanú pracovnú silu v súlade s požiadavkami trhu práce. Prioritným je riešenie aktuálnych problémov, ale aj ďalšej stratégie podpory stredného odborného školstva tak, aby sa absolventi stali na trhu práce konkurencieschopnými.

SR SOŠ TSK je rozvojový dokument na roky 2013 – 2020, ktorého vypracovanie je financované prostredníctvom Regionálneho operačného programu, prioritnej osi 4, opatrenia 4.1 Regenerácia sídiel. Dokument bude základom pre ďalšie čerpanie finančnej podpory z Európskych štrukturálnych a investičných fondov v programovom období 2014-2020. Pracovať s ním budú školské zariadenia, mestá, obce, združenia, ale aj široká verejnosť pri tvorbe svojich vlastných projektových zámerov. V priebehu rokov 2013 - 2020 bude mať agendu SR SOŠ TSK, ku ktorej patrí monitoring a hodnotenie implementácie plánovaných opatrení a aktivít, aktualizácia a vydávanie stanovísk o súlade/nesúlade projektového zámeru so stratégiou, v kompetencii Odbor školstva TSK v spolupráci s Odborom regionálneho rozvoja TSK.

Celkový rozpočet projektu je vo výške  41 280,00 Eur, z toho  35 088,00 Eur predstavuje sumu z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, 4 128,00 zo štátneho rozpočtu a 2 064,00 z vlastných zdrojov TSK. Termín odovzdania dokumentu si zmluvné strany určili na október tohto roku.