Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TSK zakúpil novú fototerapeutickú kabínu na ošetrovanie kožných ochorení v NsP Považská Bystrica

NsP Považská Bystrica je jednou z mála všeobecných nemocníc, ktorá sa môže pochváliť moderným lôžkovým kožným oddelením vrátane ambulancie a denného kožného stacionára. Toto oddelenie bolo zachované vďaka kvalifikovanému personálu nemocnice a podpore zriaďovateľa, Trenčianskeho samosprávneho kraja. Lôžkové oddelenie s počtom 20 lôžok sa nedávno presťahovalo do nových moderných priestorov, izby sú dvojlôžkové, s balkónom, vlastnou kúpeľnou a WC, čo si pochvaľujú pacienti s kožnými ochoreniami z dôvodu súkromia.

Dobrou správou pre pacientov s kožnými ochoreniami, najmä psoriázou je to, že NsP Považská Bystrica má novú Fototerapeutickú kabínu na ošetrovanie kožných ochorení UV žiarením. Kabína v hodnote 38 760 Eur bola v závere tohto roka zakúpená z finančných prostriedkov Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Prístroj je určený na liečbu psoriázy a iných kožných ochorení pôsobením ultrafialového svetla. Psoriáza je jedným z najčastejších kožných ochorení, celosvetovo postihuje asi 125 miliónov ľudí, to znamená, že 1 z 50 ľudí má niektorú jej formu a takmer rovnakou miernou postihuje mužov aj ženy. Na Slovensku evidujeme približne 200 tisíc pacientov. Psoriáza je zápalové ochorenie s viditeľným postihnutým kože, nie je však prenosná z človeka na človeka. Fototerapia je veľmi účinnou metódou liečby psoriázy. NsP Považská Bystrica poskytuje fototerapeutickú liečbu mesačne cca 700 pacientom na kožnom stacionári a ďalším pacientom hospitalizovaným na kožnom oddelení.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK