V Trenčíne sa diskutovalo o víziách slovenského školstva

Vo štvrtok 17. decembra 2015 trenčiansky župan Jaroslav Baška prijal na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraja Draxlera. Na stretnutí sa zúčastnila aj vedúca odboru školstva a kultúry Úradu TSK  Daniela Hilčíková. Predmetom ich stretnutia bola diskusia o skvalitňovaní a zlepšovaní školstva na Slovensku. Diskutovalo sa aj o aktuálnych projektových výzvach a o možnostiach získania finančných príspevkov zo štrukturálnych fondov v nasledujúcom programovom období.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler počas svojej prítomnosti v Trenčíne navštívil podujatie - S HipŠtúrom na Trenčiansky hradStrednú odbornú školu obchodu a služieb, ul. P. Jilemnického 24, aby sa osobne porozprával s riaditeľmi základných a stredných škôl z Trenčína. „Mojím zámerom je, aby v programovom vyhlásení budúcej vlády školstvo veľmi silno rezonovalo, vrátane toho, koľko má ísť v budúcnosti na platy učiteľov. Je preto dôležité, aby sme si aj takéto veci so školským prostredím, priamo na školách oddiskutovali. Dozvedám sa od riaditeľov, čo ich trápi, aké sú podľa nich priority toho, čo treba v školstve riešiť a zároveň máme možnosť vyjasňovať si odpovede na mnohé otázky,“ priblížil dôvod svojej návštevy Juraj Draxler.

„Musím povedať, že Trenčiansky samosprávny kraj a jeho školy sú lídrami v duálnom vzdelávaní, pretože ako kraj máme najviac žiakov zapojených v duálnom systéme vzdelávania. Je to 100 žiakov, 12 firiem – zamestnávateľov, ktorí tu v Trenčianskom kraji fungujú a 6 stredných odborných škôl, “ doplnil trenčiansky župan Jaroslav Baška.