Na štvrtom ročníku výstavy cestovného ruchu Region Tour Expo 2015 v Trenčíne predstavil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) projekt regionálnej kuchárky. Tri desiatky tradičných špecialít zo všetkých deviatich okresov na štyridsiatich štyroch stranách kuchárky „Od frištiku k večeri – Regionálna kuchárka Trenčianskeho kraja“ vyšli v náklade 1000 kusov.
Úrad TSK vo svojom výstavnom stánku zároveň zrealizoval anketu s otázkami týkajúcimi sa cestovného ruchu v kraji. Každý z účastníkov výstavy si mohol za vyplnený anketový lístok odniesť jeden výtlačok kuchárky Trenčianskeho kraja. Odpovede respondentov, ktorí sa zúčastnili ankety, sú ďalšou súčasťou analýzy cestovného ruchu, realizovanej v priebehu tohto roka.
Prvá štyridsiatka respondentov priamo na mieste získala za vyplnenie anketového lístku zľavnený vstup do wellness v hoteloch v Trenčianskych Tepliciach: do Hotela Flóra alebo do Parkhotela na Baračke. Výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu „Trenčín región“, Eva Frývaldská, následne dnes, 27. mája 2015, vyžrebovala ďalších 6 výhercov poukážok do wellness: Michaelu Třetinovú, Janu Trenčiansku, Martinu Strakovú, Margitu Chmelinovú, Evu Nagyovú a Paulínu Šimkovú. Na všetkých šiesť vyžrebovaných dám čakajú poukážky na welnnes od trenčianskoteplických hotelov Hotela Flóra a Parkhotela na Baračke. Výherkyne budú kontaktované oddelením komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.
TSK ďakuje všetkým účastníkom ankety o cestovnom ruchu a zároveň gratuluje vyžrebovaným výherkyniam.