Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň devätnásty. Najsilnejší muži Európy sa pod hradom Matúča Čáka stretli už po devätnástykrát

Slovenská asociácia silných mužov už niekoľko rokov organizuje podujatie pod názvom Meč Matúša Čáka. Desať silákov z celej Európy sa do Trenčína vrátilo už po devätnástykrát, aby si medzi sebou zmerali sily v netradičných disciplínach.

Meč Matúša Čáka patrí k podujatiam, ktoré sa v krajskom meste Trenčín organizujú už takmer dve desaťročia. Dvíhanie 150-kilogramovej kovovej kladiny, osobného automobilu či pretáčanie najťažšej pneumatiky na svete je len zlomok disciplín, ktoré každoročne čakajú mužov súperiacich o titul najväčšieho siláka Európy.

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška súťažiacim tento rok odovzdal medaily a celkového víťaza pasoval na rytiera Mečom Matúša Čáka. Víťazstvo nakoniec putovalo do susednej Ukrajiny. Meč Matúša Čáka si odniesol Konstantin Iljin, reprezentanti Slovenska obsadili druhé, štvrté a ôsme miesto. Moderátorskej úlohy sa chopil videprezident Slovenskej asociácie silných mužov (SASIM), Milan Gabrhel, ktorému ako hlavný rozhodca sekundoval generálny manažér SASIM Pavol Guga.

Trenčiansky samosprávny kraj ďakuje silným mužom za organizáciu Meča Matúša Čáka s poradovým číslom 19 a za reprezentáciu nášho regiónu v silnej európskej konkurencii.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK