Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň druhý. Dva otvorené úseky Vážskej cyklomagistrály v roku 2018

Trenčiansky samosprávny kraj dokončil a sprístupnil verejnosti prvé dva úseky Vážskej cyklomagistrály, ktorá po dokončení dosiahne dĺžku približne 100 kilometrov a povedie naprieč celým Trenčianskym krajom.

Prvým z nich je viac ako 13-kilometrový úsek medzi mestom Nové Mesto nad Váhom a obcou Horná Streda. Od mája 2018 ho verejnosť môže využívať ako na šport, tak aj na dochádzanie do práce do okolitých firiem, nakoľko región Považia je typický svojím priemyselným charakterom. Len v bezprostrednom okolí tejto cyklotrasy sa nachádza viac ako dvadsiatka regionálnych zamestnávateľov.

Druhý úsek Vážskej cyklomagistrály medzi mestom Púchov a obcou Nimnica otvorila v októbri 2018 s predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja ministerka vnútra Slovenskej republiky Denisa Saková. Slnečné počasie babieho leta prilákalo okrem cyklistov aj bežcov či korčuliarov. Úsek, ktorý spája Púchov s kúpeľnou obcou Nimnica, je okrem tri metre širokého obojsmerného cyklochodníka výnimočný samostatným 1,5 m širokým pruhom pre chodcov či napr. mamičky s kočíkmi alebo bežcov.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK