Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň dvadsiaty druhý. Do systému duálneho vzdelávania je zapojených 22 stredných odborných škôl v kraji

S novým školským rokom vstúpil do štvrtého roku svojej existencie aj systém duálneho vzdelávania (SDV).  V Trenčianskom kraji sa počet žiakov vzdelávajúcich sa priamo na pracovisku u zamestnávateľa každoročne zvyšuje.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) je dlhodobo lídrom v systéme duálneho vzdelávania. Pred začiatkom školského roka 2018/2019 ponúkli zamestnávatelia budúcim prvákom 403 učebných miest. Teoretické štúdium na škole spojené s praxou priamo u zamestnávateľa si napokon zvolilo 341 žiakov, čím sa voľné miesta pre prvákov v SDV zaplnili na 85%.

TSK tak už po štvrtýkrát v SDV obhájil pozíciu lídra. Vďaka aktívnej spolupráci so zamestnávateľmi či projektu Hrdina remesla tento rok TSK potvrdil svoju pozíciu lídra až s tromi prvenstvami. Trenčiansky samosprávny kraj je najúspešnejším slovenským krajom nielen v počte žiakov, ktorí sa vzdelávajú v systéme duálneho vzdelávania, ale aj v počte zapojených stredných škôl a tiež aj v počte zapojených zamestnávateľov. Celkovo je v rámci územnej pôsobnosti TSK do duálu zapojených 22 stredných odborných škôl.

Trenčiansky samosprávny kraj ďakuje všetkým školám za skvelé výsledky dosiahnuté na poli zapájania študentov do SDV.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK