Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň dvadsiaty tretí. Župa na svojich stredných školách pripravuje kvalifikovaných odborníkov na základe 23 podpísaných memoránd

Trenčianska župa systematicky pristupuje k opatreniam, ktoré vedú k posilneniu stredného odborného školstva, a tak i príprave kvalifikovaných odborníkov pre aktuálne potreby trhu práce. Najdôležitejším predpokladom prepojenia vzdelania s praxou je fungujúca spolupráca škôl so zamestnávateľmi.

Na základe celkovo 23 podpísaných memoránd kooperuje Trenčiansky samosprávny kraj s takmer 300 zamestnávateľmi a 20 stavovskými, resp. profesijnými organizáciami. Župa tiež zo svojho rozpočtu poskytla základným školám notebooky, programovateľné stavebnice a pracovné náradie, určené na rozvoj manuálnych zručností. Aj vďaka týmto opatreniam sa v oblasti odborného vzdelávania Trenčianskemu kraju darí, o čom svedčí zavedenie systému duálneho vzdelávania do praxe. V aktuálnom školskom roku je v rámci Trenčianskeho kraja do systému duálneho vzdelávania zapojených 22 stredných odborných škôl, 91 firiem a takmer 880 žiakov. TSK je tak lídrom v oblasti duálneho vzdelávania štvrtý rokom po sebe.

Ďakujeme všetkým, ktorí pomáhajú rozvíjať systém duálneho vzdelávania a vychovávať tak profesionálnych odborníkov už od strednej školy.

autor: lb

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK