Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK deň dvadsiaty. Stredoškolák – Hrdina remesla niesol v tomto roku poradové číslo dvadsať

Výstava zameraná na prezentáciu stredných škôl v Trenčianskom kraji s názvom Stredoškolák – Hrdina remesla otvorila svoje brány už dvadsiatykrát.

Stredoškolák – Hrdina remesla, ktorý v tomto roku ukončil druhú dekádu svojej existencie, je výstava zameraná na prezentáciu stredných škôl v Trenčianskom kraji. Prehliadka jednotlivých stánkov mala počas dvoch októbrových dní pomôcť žiakom základných škôl rozhodnúť sa, kam budú ich kroky smerovať po úspešnom ukončení primárneho vzdelania. Od 4. do 5. októbra 2018 si tak cestu na výstavisko Expo center Trenčín, a. s., našli autobusy plné žiakov, bažiacich po stredoškolskom vzdelaní. Otvorenia 20. ročníka výstavy sa zúčastnila i štátna tajomníčka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Oľga Nachtmannová a štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Branislav Ondruš.

Trenčianska župa systematicky pristupuje k opatreniam, ktoré vedú k posilneniu stredného odborného školstva, a tak i príprave kvalifikovaných odborníkov pre aktuálne potreby trhu práce. Počas oboch dní sa podujatia zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja, ktorému v roku 2018 pribudla i funkcia národného ambasádora odborného vzdelávania a prípravy.

TSK ďakuje všetkým školám za ukážkovú prezentáciu svojej práce. Poďakovanie patrí aj tým, ktorí sa dlhodobo podieľajú na organizácii tohto podujatia.

autor: lb
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK